Tena Blažić iz Davora prva je rođena beba u novogradiškoj bolnici u novoj, 2018. godini. Tena je rođena danas oko 11,00 sati, a kćerka je Nikoline i Ivice Blažića. Teška je 3.360 grama, a dugačka 48 centimetara. Na Silvestrovo, 31. prosinca, sada već stare 2017. godine rođen je Vigo Gelemanović, sin Ines i Nikole iz Nove Gradiške. Vigo je težak 3.300 g i dugačak 52 centimetra.

U petak, 30. prosinca rođeni su Adrian Turkalj, sin Martine i Maria iz Ljupine, ( Adrian je bio težak 3.150 g i dugačak 51 centimetar)  te Vinko Kokotović iz Ciglenika. Vinko je sin Andriane i Antuna, a rodio se s 3.920 g i 54 centimetra.

„Službena“ je to statistika koju smo zabilježili danas u Općoj bolnici Nova Gradiška

Župan Danijel Marušić, već tradicionalno, prvog dana nove godine posjetio je rodilje i novorođene bebe u Općoj bolnici Nova Gradiška  i prigodno ih darivao. Učinio je to i u Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu.

Kako nam rekoše dežurni liječnici i primalje, još jedna beba će u novogradiškoj bolnici danas doći na svijet.

Ovakvi trenutci nas uvijek vesele. Ovo su lijepe stvari i događaji kojima se uvijek rado odazivam. Vijest o novih 7 milijuna kuna za bolnice Brodsko-posavske županije za čiju je dodjelu u Ministarstvu zdravstva potpisan ugovor je također ono što raduje. Podsjetimo da je Ugovor o načinu utroška namjenskih financijskih potpisan 6. prosinca ove godine, a suglasnost da se ukupan iznos od 22.032.047,77 kuna koji će biti doznačen Brodsko-posavskoj županiji raspodjeli za Opću bolnicu „Dr. Josip Benčević” Slavonski Brod – 18.532.047,77 kn te za Opću bolnicu Nova Gradiška – 3.500.000,00 kn, potvrđena  je 19. prosinca. Uz ovih nešto više od 7 milijuna kuna, ukupan iznos za podmirenje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova, potrošnog i ugradbenog medicinskog materijala, koji će biti doznačen županiji popeo s na29,5 milijuna kuna. Od dodatnih sredstava 2 milijuna kuna otići će u novogradišku Bolnicu a preostalih 5 milijuna kuna u Opću bolnicu „Dr. Josip Benčević”u Slavonskom Brodu.  Potvrda je to uspješne i kvalitetne suradnje Vlade RH i njenih resornih ministarstava s Brodsko-posavskom županijom koje su urodile sanacijom bolnica i njihovom razdvajanju, što je od posebnog značaja za novogradišku bolnicu jer se kao samostalna zdravstvena ustanova sada može javljati na razne državne i europske natječaje – rekao je danas župan Danijel Marušić.

Novogradiška bolnica krupnim koracima ide naprijed, godina pred nama će biti i godina novih izazova, planiraju se brojni projekti koji će ići u korist daljnjeg unapređenja kvalitete zdravstvene zaštite:

-Protekla godina za novogradišku bolnicu je bila više nego dobra. Od 1. listopada vraćen nam je pravni subjektivitet i nabavljena je i vrijedna oprema. Nabavili smo opremu u vrijednosti od skoro sedam milijuna kuna. Prvenstveno smo modernizirali radiološku opremu, nabavili novi digitalni rentgen, mamograf, četiri ultrazvuka, intraoperativni C look, omogućili digitalizaciju svih ostalih aparata, nabavili novi dijaskop, grijani krevetić za pedijatriju, respirator, monitor u jedinici intenzivnog liječenja i anesteziološki aparat. Pokrenuli smo natječaj za novi CT u vrijednosti dva i pol milijuna kuna. Dobri su planovi i za sljedeće razdoblje. S radom je počeo Odjel palijative, krenut će se i s pokretanjem dijalize. Projekt obnove Odjela pedijatrije će biti sufinanciran sredstvima županijskog proračuna, trebao bi ići projekt hitnog objedinjenog bolničkog projekta. Kandidirali smo se i za projekt energetske obnove dijela bolnice te prijavili za europske fondove drugu fazu bolnice – istaknula je pomoćnica ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite dr. Tajana Milanović Robina.

Iako se bilježi blagi trend smanjenja poroda u novogradiškoj bolnici, novogradiška je bolnica spremna udovoljiti svim potrebama novogradiškog i šireg područja.

-Raspolažemo s gotovo svom potrebnom opremom i imamo stručne kadrove – istaknuo je danas, između ostalog, voditelj Odjela ginekologije u novogradiškoj bolnici Boris Lovrić.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakMarić: Prvi put od samostalnosti proračun nam je u plusu
Sljedeći članakS 1.1. 2018. – Na snazi niz novih zakona