Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva održani su u Osijeku 25. i 26. siječnja 2024. godine,  a na konferenciji je nazočio i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić.

Prvoga dana konferencije od 16 do 19 sati održana je panel rasprava o komasaciji poljoprivrednog zemljišta te prezentacije o štetama u državnim šumama od olujnih nevremena i ulaganjima u šumarstvo.
Konferenciju je svečano otvorio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u petak 26. siječnja 2024., a uz premijera konferenciji nazoče i  potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, potpredsjednica Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Anja Šimpraga te ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Nakon svečanog otvorenja  uručene su  i najnovije odluke i ugovori poljoprivrednicima iz mjera Programa ruralnog razvoja. Održana je i prezentacija o 5 godina Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, a potom i panel rasprave o izazovima u stočarskoj proizvodnji s posebnim osvrtom na afričku svinjsku kugu, rezultatima i ciljevima EU fondova u ribarstvu i akvakulturi te o uspostavi Banke hrane u Republici Hrvatskoj.

Izvor/Foto: BPŽ

Komentari
Prethodni članakU Kino Nova Gradiška stiže: Gospodar kaosa
Sljedeći članakIzvješće PU BPŽ: Kroz naselje vozio 106 km/h