Danas je župan Danijel Marušić u društvu gradonačelnika Grada Nova Gradiška, njegove zamjenice Ljiljane Lukačević i Mihaele Đeraj, pročelnice za društvene djelatnosti obišao novogradiške osnovne škole povodom početka nove školske godine.

“Dragi prvašići, roditelji, mame i tate, poštovana ravnateljice sa svojim učiteljima, nastavnicima i svim osobljem škole, u ime Grada toplo vas pozdravljam. Čim smo došli na kormilo grada, odmah smo uveli običaj da prvi dan škole provedemo sa prvašićima i toga se nećemo lišiti ni narednih godina jer je to prekrasno iskustvo. Želim prvašićima da školsko razdoblje provedete u veselju i igri jer igra je sastavni dio života. Želim vam u školovanju veliku sreću i uspjeh do fakulteta, a onda povratak u naš grad. Imate divne učitelje koji će vam u školovanju pomoći. Budite veseli, zdravi, steknite nova prijateljstva, prve školske ljubavi, družite se i u tom veselju neka vam protekne prva godina osnovnog školovanja.”, tim riječima pozdravio je čelni čovjek Grada prvašiće OŠ “Ljudevit Gaja”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Prvašićima, učenicima i ostalim okupljenima obratio se i čelni čovjek županije Danijel Marušić koji ih je pritom toplo pozdravio naglasivši kako školsko vrijeme brzo prolazi te ih podsjetio da uživaju u svakom danu. Učenicima, osoblju i ravnateljici poželio je puno sreće. “Neka vas Dragi Bog čuva, postanite dobri ljudi i proživite lijepo djetinjstvo”., završne su riječi kojima se župan Marušić obratio učenicima.

 

 

 

 

 

 

Srdačnu dobrodošlicu djeci uputila je i dogradonačelnica Ljiljana Lukačević  koja je iskoristila priliku podsjetiti sve da očekuju komisiju koja će obići naš grad, udruge koje rade s djecom, roditelje i djecu našem gradu  kako bi odlučili hoće li naš grad postati  45. grad u Hrvatskoj koji će s ponosom na ulazu u grad imati ploču grad – prijatelj djece. Poželjela im je puno veselja u učenju, puno zdravlja djeci i roditeljimam, a u obitelji da im vlada mir i radost.

Prilikom posjeta osnovnim školama gradonačelnik i župan su  darovali cvijeće ravnateljicama, prof. Heleni Kudri i dipl. informatičarki Vesni Lončar Cindrić, a djeci prvih razreda uručili su prigodne paketiće sa školskim priborom.

Autor: Vanja Tutić

Komentari
Prethodni članakNova Kapela:Besplatni udžbenici za učenike nižih razreda
Sljedeći članakSportski (nogometni) vikend iza nas!