Zoran Milanović novi je predsjednik Republike Hrvatske.
Prema rezultatima Državnog izbornog povjerenstva nakon što je odrađeno više od 98 posto biračkih mjesta na izborima za predsjednika države Zoran Milanović je osvojio posto 52,68 glasova, a Kolinda Grabar Kitarović 47,34 posto glasova.

Prema još uvijek neslužbenim podacima, aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u Novoj Gradiški pobijedila je u drugom krugu izbora za predsjednika Republike Hrvatske. Osvojila je 2962, dok je Zoran Milanović 2808.

Od deset općina novogradiškog kraja Kolinda Grabar Kitarović je odnijela pobjedu u Cerniku, Dragaliću, Gornjim Bogićevcima, Okučanima, Rešetarima, Starom Petrovom Selu.

Prema neslužbenim podacima Kolinda Grabar Kitarović vodi i u cijeloj Brodsko posavskoj županiji s 34.084 glasova birača, drugi je Zoran Milanović s 24.722. Napominjemo, da sva biračka mjesta još nisu obrađena.

U Novoj Gradiški na 14 biračkih mjesta ukupno je upisano 11.988 birač. Glasovanju je pristupilo 6.030 odnosno 50,30% posto, s 259 nevažećih listića.

Evo kako su rezultate komentirali u stožerima Gradskog odbora HDZ-a i Gradske organizacije SDP-a:

Rezultate je komentirao i predsjednik Gradske organizacije SDP-a, saborski zastupnik i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić:

– Drago mi je da stvari idu dobro i da ćemo još malo imati i konačne službene rezultate. Imamo novog predsjednika i to je dobra stvar za sve nas. Što se tiče Nove Gradiške, ja sam jako zadovoljan . U prvom krugu izbora smo imali oko 1400 glasova, sada je to 2808 glasova, znači „digli” smo rezultate negdje oko 100 posto, i to je dobar znak. Ovo je godina parlamentarnih izbora, ove ćemo godine dobiti novu Vladu i novi saziv Hrvatskoga sabora. Ovo su još jedni u nizu izbora gdje SDP pobjeđuje tako da vjerujem da ćemo do kraja godine imati novu Vladu. Ako je aktualna predsjednica posjetila u posljednjih pet godina Novu Gradišku samo dva puta, a kandidat SDP-a Zoran Milanović samo u posljednjih par mjeseci u više navrata, to je dobar znak. To je znak dobre volje i da čovjek vjeruje u ljude koji žive u ovom gradu. Računamo na njegovu potporu u svim budućim projektima koji će se realizirati u Novoj Gradiški. Želim zahvaliti svim biračima koji su glasovali za našeg kandidata Zorana Milanovića i podržali normalnu Hrvatsku – kaže Grgić.

 

– Treba čestitati pobjedniku i poštovati volju naroda. Ako je suditi po izlaznim anketama onda je gospodin Zoran Milanović pobijedio. Istaknuo bi pobjedu naše kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović u Novoj Gradiški sa 154 glasa. Zahvaljujem se svima koji su izašli na izbore i dali glas aktualnoj predsjednici, čekamo konačne rezultate ali ako gospodin Milanović pobijedi želim mu svu sreću, u pitanju je demokracija i volja većine a rezultate moramo poštovati. Nakon samo par godina sva ta velika obećanja i riječi počnu se topiti, vidjet ćemo kako će se sve razviti. Nekolicina govori o predsjedničinim gafovima. Jako su iscrpljujuće kampanje, debate, politika je težak posao, nije neočekivano da čovjek kaže nešto što ne stoji, svi smo mi samo ljudi i pogreške se jednostavno događaju. Ti gafovi su na određeni način kod određene populacije doprinijeli ovim rezultatima.” – rekao je župan brodsko posavski Danijel Marušić.

Komentari