Žiri Tportalove književne nagrade između 52 naslova pristiglih na ovogodišnji natječaj [email protected] najboljim je proglasio roman ‘Roki Raketa’  Novogradiščanina Zorana Malkoča.
Uz nagradu u obliku tipkovnice, koja mu je uručena na svečanom proglašenju dobitnika književne nagrade [email protected] u Dvorani Müller kina Europa u Zagrebu, Zoran Malkoč za svoj nagrađeni roman ‘Roki Raketa’ dobio je novčanu nagradu u iznosu od 50 tisuća kuna.

U finalu su uz ‘Rokija Raketu’ Zorana Malkoča u izdanju Profila bili ‘Svećenica Mjeseca’ (Zagrebačka naklada) Milene Benini, ‘Mima i kvadratura duga’ (Algoritam/24sata) Želimira Periša, ‘Brdo’ (VBZ) Ivice Prtenjače i ‘Puteni nametnik’ (Durieux) Igora Rajkija.

‘Tportal je poznat prije svega po tome što piše o politici i biznisu, no i jedan smo od rijetkih medija koji još uvijek drži do kulture. Kada smo birali datum za proglašenje nagrade, nismo znali da ćemo se uplesti u predizbornu kampanju, ali sada nam nije žao. Zapravo je super da u finišu, u vrijeme velikih političkih tema, usmjerimo malo svjetla reflektora na kulturu, na književnost i na pisce. Naš je žiri odradio odličan posao i napravio tportalov prijedlog za čitanje svima pa i političarima. Da su čitali više, možda bi i govori ovih dana bili kvalitetniji i jači’, rekla je glavna urednica tportala Đurđica Klancir.

‘Izuzetno mi je zadovoljstvo da je Hrvatski telekom već dugi niz godina sveprisutan u hrvatskoj kulturi, a kroz ovu nagradu i u književnosti. Posebno mi je ova nagrada draga zato što potječe iz tportala koji je dio Hrvatskog telekoma. U proteklih osam godina preko 400 autora prijavilo se na naš natječaj što govori o važnosti te nagrade u hrvatskoj književnosti’, rekao je predsjednik Uprave Hrvatskog telekoma Davor Tomašković.

‘Kao što sam rekao i u intervjuu za Tportal, našao sam se u zaista dobrom društvu. Što se tiče nagrade od 50 tisuća kuna, moram reći da to nije nešto što meni treba jer sam prilično osiguran i bogat. A kao što je rekao moj prijatelj Robert Roklicer – nemam mašte. Ne mislite valjda da sam ja tog psa izmislio? Taj pas je mene osigurao za dobar dio godina’, rekao je nagrađeni Zoran Malkoč.

Komentari
Prethodni članakPredstavljen album “Moj svijet” Sergeja Ćetkovića
Sljedeći članakPrvak za kojeg malo tko zna / Foto