Zajednica športskih udruga i saveza Brodsko-posavske županije i ove godine je organizirala službeno proglašenje najuspješnijih sportaša, ekipa, školskih sportskih klubova i sportskih djelatnika Brodsko-posavske županije u 2012. godini. Predsjednik Zajednice Nikica Stevanović istaknuo je kako su sportski rezultati bili sve, samo ne skromni.

Skromni nisu bili ni rezultati Novogradiških pojedinaca i sportskih ekipa čije je uspjehe prepoznalo i županijsko Povjerenstvo za izbor, a onu konačnu odluku donio je Izvršni odbor. U kategoriji najuspješnije županijske sportašice u 2012. godini drugonagrađena je Karla Glasnović, igračica Ženskog odbojkaškog kluba “Nova Gradiška”. U obrazloženju stoji: “U superiornom osvajanju prvog mjesta u jesenskom dijelu natjecanja u 1.B Hrvatskoj odbojkaškoj ligi zasigurno je veliki udio Karle koja igra u odličnoj formi i pred kojom je lijepa odbojkaška karijera. Najuspješnijom županijskom ženskom odbojkaškom ekipom proglašen je upravo Novogradiški odbojkaški klub koji je ostvario veliki preduvjet za osvajanje prvog mjesta na kraju sezone i direktan plasman u 1.A ligu što bi bio vrhunac ove mlade ekipe.

Kao značajno priznanje za izuzetan doprinos razvoju sporta, a koje se svake godine dodjeljuje pojedincima i sportskim udrugama, kao što je to nagrada za životno djelo, dodijeljena je i nagrada Zajednice športskih udruga i saveza. U ovoj je kategoriji nagradu osvojio i Josip Čevizović iz Nove Kapele, predsjednik Nogometnog kluba “Slavonac”. Čevizović je vlasnik i priznanja Svjetske nogometne organizacije FIFA-e te Međunarodnog olimpijskog odbora.

Nagradom Zajednice športskih udruga i saveza za obljetnicu postojanja i uspješnog rada kluba, nagrađen je Stolnoteniski klub “Strmac” Nova Gradiška kroz koji je od godine osnivanja, 1971., do danas prošlo oko 580 igrača i 20 igračica. Igrač kluba Vedran Batalo nagrađen je i kao županijski daroviti sportaš. U istoj kategoriji nagrade su osvojili i naši Ivan Đukić iz Atletskog kluba “Nova Gradiška”, Teo Kanđera iz Taekwondo kluba “Vukovi” te novogradiške odbojkašice Zrinka Duvnjak i Dorotea Petričević.

Napomenimo i kako je nagrađena Osnovna škola Ljudevita Gaja. Naime, njihovo Školsko športsko društvo “Mladost” nagrađeno je kao najuspješniji županijski školski sportski klub.

Autor: Zorislav Knežević/photo: arhiva

Komentari
Prethodni članakSpaljivanjem pokladne lutke u Maloj završeni Pokladni dani (photo)
Sljedeći članakS visokih 4,48 promila u krvi sudjelovao u prometu