Općinu Rešetari diljem Slavonije, a i šire, prati glas velikog prijatelja mještanima i velikog domaćina svim gostima. U zadnjih nekoliko godina, načelnik Općine Zlatko Aga ostvario je niz prijateljskih suradnji diljem zemlje, a njegovu dobrodušnost prije 2 godine prepoznali su i čelnici Općine Ilinden iz Makedonije. Prijateljska suradnja nastavlja se i ovih dana u Makedoniji.

Predstavnici Općine Rešetari, predvođeni načelnikom, predsjednicom Općinskog vijeća Milkom Perković, i predsjednikom Kulturno-likovnog društva “Rešetari” Ivanom De Villa, uz izlaslanstvo delegacije Republike Hrvatske, i to, ravnateljem Hrvatske matice iseljenika Marinom Knezović i savjetnicom Matice Dianom Mašala Perković, u službenom su posjetu Makedoniji od 7. do 9. veljače.

 

Po službenom protokolu, delegaciju je jučer primio veleposlanik Republike Hrvatske u Makedoniji Zlatko Kramarić, zatim je uslijedio posjet Katoličkoj katedrali “Presveto srce Isusovo”, te prijem kod monsinjora Antuna Cirimotića i biskupa Kire Stojanova. Na kraju dana, naši delegati su posjetili i Zajednicu Hrvata u Makedoniji. U prvom dijelu današnjeg dana bit će održana konferencija za novinare vezano za Sporazum o prijateljstvu i suradnji Općine Ilinden I Općine Rešetari, a zatim je planiran obilazak poslovne zone Ilinden i susret s gospodarstvenicima, kao i prezentacija poslovne zone Rešetari.

 

Zlatko Aga imat će i čast susresti se s ministricom za kulturu Makedonije Elizabetom Kamčeskom Milevskom, kada se očekuju dogovori za suradnju Rešetara u projektima kulture. Ostatak boravka je predviđen za razgledavanje znamenitosti Skopja, i šireg područja Općine Ilinden, te otvaranje i posjet izložbi akademskog slikara Dubravka Naumova u ilindenskom Domu kulture.

 

Dok je u odsustvu, načelnik Aga ne dopušta stanje mirovanja u svojoj Općini. Ovih dana su nastavljeni radovi na jednom od najvažnijih infrastrukturnih projekata, izgradnji sportsko–školske dvorane u Adžamovcima, a bit će raspisana i javna nabava za izmještanje 35 KV dalekovoda Batrina – Nova Gradiška u naselju Adžamovci, koja je jako bitna za daljnju izgradnju spomenute dvorane.

Autor: Zorislav Knežević/photo: arhiva

Komentari
Prethodni članakSuradnja policije i zaštitara za doprinos javnoj sigurnosti
Sljedeći članakNe zovi mala policajca, ne zovi mala 92