Da se uporan rad, entuzijazam i zalaganje itekako isplate dokazali su članovi Kulturno umjetničkog društva „Vrbje“. Naime, u subotu, 10. studenog ženska pjevačka skupina društva sudjelovala je na Državnoj smotri malih vokalnih sastava u kategorijama izvorne pučke glazbe i folklornih malih vokalnih sastava u Sisku i osvojila sjajno treće mjesto!

Sudjelovanje na ovoj eminentnoj smotri izborili su odličnim nastupom na Županijskoj smotri pjevačkih skupina održanoj u Starim Perkovcima koja je održana u sklopu ovogodišnjeg „Brodskog kola“. Zbog odličnog nastupa i izvedbe, selektori Hrvatskog sabora kulture preporučili su ih za nastup na Državnoj smotri, 15. Susretu hrvatskih malih vokalnih sastava i ukazano povjerenje u potpunosti je opravdano!

Ovo prestižno natjecanje održano je u suradnji sa Zajednicom kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije i Vokalnim ansamblom LIPE iz Siska, pod pokroviteljstvom Županije sisačko-moslavačke i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH i Grada Siska. Ovim je susretom obilježena i 70. obljetnica uspješnog djelovanja HSK-a na unaprjeđivanju kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture, a predstavilo se čak 25 vokalnih sastava iz 11 hrvatskih županija s više od 350 pjevača. Nastupe malih vokalnih sastava pratilo je i vrednovalo Stručno povjerenstvo u sastavu: Irena Miholić, Krešimir Šokac i Luka Vukšić.

-U kategoriji izvorne pučke glazbe predstavilo se deset najboljih sastava iz deset hrvatskih županija. Kulturno umjetničko društvo „Vrbje predstavilo se s tri pjesme: „Svi mi vele lane“, „Opadaj lišće“ i „Drumarcem“. Prvo je mjesto osvojio KUD „Sveti Antun“ Zadobarje, a drugi su bili „Starotopoljani“ iz Starog Topolja. Čast nam je i zadovoljstvo bilo predstaviti našu, Brodsko posavsku županiju i naš, u folklornom smislu zapostavljeni, a prekrasan novogradiški kraj – kaže Zvonko Šantić, umjetnički voditelj i koreograf Kulturno umjetničkog društva „Vrbje“.

Sve čestitke članicama i članovima Kulturno umjetničkog društva „Vrbje“ te njihovom voditelju Zvonku Šantiću na ovom, hvale vrijednom  postignutom rezultatu!

 

no images were found

Komentari