Borba s pandemijom koronavirusa i dalje traje. Na području Brodsko-posavske županije početkom tjedna bolest COVID-19 potvrđena je kod jedne osobe. Od tada oboljelih više na ovom području nije bilo. Očekuju se nalazi za još jednu osobu koja je testirana. Podatci Županijskog Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije, izneseni na konferenciji za medije, govore o dvije osobe u karanteni te oko 700 osoba koje se trenutno na području Brodsko-posavske županije nalaze u samoizolaciji. Oni su se ove mjere dužni pridržavati. Policija ima podatke o svima onima kojima je izdano rješenje o samoizolaciji, kao i o vremenu do kada u njoj moraju biti.

“Osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije se pozivaju na pridržavanje. Policijski službenici policijske uprave brodsko-posavske će, ovaj vikend i ubuduće, obilaziti i nadzirati mjesta na kojima se okuplja veći broj osoba, poput školskih i dječjih igrališta, stoga upućujemo apel građanima da ostanu u svojim domovima osim ako nije nužan odlazak na radno mjesto, ljekarnu ili slično.”, izvijestio je policijski službenik za odnose s javnošću Policijske uprave brodsko-posavske Damir Brezić.

Na poziv Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije, članovi Stanice HGSS-a Slavonski Brod, zajedno s kolegama iz KPA Marsonie,  pokraj zgrade Opće bolnice Nova Gradiška, postavili su šator. Riječ je o preventivnoj mjeri.

Šatore su postavili i u susjednoj Bosni i Hercegovini. Naime, na području bosanskog Broda, kako je ranije i najavljivano, a temeljem odluke Predsjedništva BiH, angažirana je i vojska kako bi civilnim organima pomogla u borbi protiv širenja koronavirusa, piše portal iBrod

Izvor: Sbplus

Foto: HGSS SB

Komentari
Prethodni članakDonosimo Odluku o radnom vremenu upravnih tijela Grada Nove Gradiške
Sljedeći članakPolicija pojačava nadzor javnih prostora i apelira građane da se drže uputstava