Prošlog su vikenda u svim trgovinama odjeće i obuće u središtu grada i trgovačkim centrima počela završna ljetna sniženja. Uštedjeti se uistinu može na kupnji svega i svačega – od haljina i kupaćih kostima do bicikala i opreme za vrt.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, sezonska su sniženja dva puta godišnje. Ljetna počinju 1. srpnja i smiju trajati najviše 60 dana. I stara i nova cijena na proizvodu moraju biti jasno naznačene, a po isteku roka od 60 dana trgovac i dalje može prodavati robu po sniženoj cijeni, no samo sezonsko sniženje ne smije oglašavati. Tako trgovci koji žele poštovati propise, a ujedno i riješiti se viška robe na zalihama uoči dolaska novih kolekcija, već poslovično nakon 15. kolovoza na police stavljaju sve ono što im je preostalo u skladištima. Stoga se roba koja je u srpnju bila snižena do 50 posto sada prodaje i za samo 20-ak posto svoje redovne vrijednosti. I to ne samo kupaći kostimi i ljetne haljinice već i posljednji zaostali komadi još iz kolekcije jesen/zima.

Kupaca je u trgovačkim centrima više negoli je to bilo slučaj u ostatku ljeta, jer završno je sezonsko sniženja prilika mnogim roditeljima da po povoljnim cijenama nabave bar dio onoga što je njihovim školarcima i vrtićarcima potrebno za novu školsku/pedagošku godinu.

U sportskim trgovinama tenisice i sportske cipele koje su proljetos stajale i do 500 sad se mogu kupiti u pola cijene, a sandale koje su početkom lipnja koštale 650 kuna sada su dostupne za cijenu nešto nižu od 300 kuna. Kada su u pitanju trgovine obuće, svaka nudi i neki oblik prodaje snižene robe u dodatnoj akciji tipa “2+1 gratis”, prenosi GlasSlavonije.

Valja napomenuti kako su u tijeku i akcije na godišnje zalihe raznih artikala za kućanstvo u trgovačkim lancima. U toj kategoriji tako se može podosta uštedjeti prilikom kupnje malih kućanskih aparata. Također, u trgovačkim je lancima snižen i vrtni program te dječja oprema za igru na otvorenome, a povoljno se mogu kupiti i bicikli.  Izostaju tek tradicionalne akcije na dvorišne bazene, “napuhance” i srodni asortiman, što i ne čudi s obzirom na to da su zalihe tih artikala, zbog godišnjih odmora koje je velik broj Novogradiščana proveo kod kuće, rasprodane još početkom srpnja.

Komentari
Prethodni članakNovogradiška tržnica – šarena oaza ekološkog uzgoja
Sljedeći članakOvog vikenda u Gradskom parku vraćamo se Woodstocku i bluesu