Članovi Socijaldemokratske partije Hrvatske i Hrvatskih laburista Stranke rada sinoć su održali završni predizborni skup na kojemu su se predstavili kandidati s liste broj sedam ove koalicije, kandidat za gradonačelnika Nove Gradiške Vinko Grgić i kandidati za njegove zamjenike Ivana Trupina i Borislav Vidošić.

U do posljednjeg mjesta ispunjenoj svečanoj dvorani “Kruna” stranačkim prijateljima i simpatizerima predstavili su stranački program, simbolično nazvan “77 plus”.

Kako je istaknuo aktualni gradonačelnik i kandidat za novog gradonačelnika Nove Gradiške Vinko Grgić, 77 je to projekata koji su realizirani ili su u tijeku, a sve na dobrobit građana našega grada.

– Za ugodno življenje u gradu, uz riješenu infrastrukturu i razvijeno gospodarstvo, za grad urbanih ljudi i ideja, za naše mjesto pod suncem, za sigurnu luku, za grad u koji ćemo se uvijek vraćati i s osmijehom u njemu živjeti, naš je moto. Nova Gradiška kakvu želim prosperitetni je, pametni grad koji svoj razvoj temelji na znanju i korištenju inovativnih tehnologija, efikasnom upravljanju resursima i okolišem, grad oživljene gospodarske atkvinsoti, izvozne orijentiranosti, grad prijatelj poduzetnika i obrtnika, ali i svih onih s idejom, sprema pružiti ruku i biti “vjetar u leđa” svakom građaninu – istaknuo je Grgić.

Podsjetio je i na brojne projekte koji su realizirani u proteklih devet mjeseci: izgradnju pješačakih staza, dječjih igrališta na Urijama i Prvči, obnovu ljetne pozornice, rekonstrukciju ulica Eugena Kvaternika, Ulice Mala, baruna Trenka, svetog Roka, Relkovićeve ulice, izgradnju kružnog toka kod župne crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, teniskog igrališta i niz drugih infrastrukturnih projekata. Naveo je i brojne projekte iz područja društvenih djelatnosti, socijalne programe, povećanje sredstava udrugama, početak izgradnje teniskih terena, novootvoreni Sportsko rekreacijski centar “Ivo Petranović”, uređenje gradske šetnice, prostora ispred novogradiške Gimnazije i župne crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, postavljanje spomenika papi Ivanu Pavlu Drugom i niz drugih projekata…

Tu je i osiguranje povoljnih uvjeta za razvoj malog poduzetništva i obrtništva kroz program kreditiranja, i svakako krucijalni projekti, prvi Gospodarski forum održan proteklog tjedna u Novoj Gradiški na kojem je gradonačelnik Grgić u ime Grada potpisao pet ugovora o izgradnji s predstavnicima tvrtki Franagro, Tehno Win, Vatreni i Hladni Val. Kako je istaknuo, ranije je potpisan ugovor s austrijskom tvrtkom Progresys, a potpisat će se ugovor i s tvrtkom, Impal. Predstavio je i nove uvjete poslovanja na području grada i Industrijskog parka te poslovne projekte koji se planiraju pokrenuti samostalno ili u okviru projekta Centra kompetencija za napredno inženjerstvo.

– Grad koji želimo razvijati je “smart” city, gospodarski poželjna destinacija, prostor kulture i sporta, poduzetništva i znanja, tehnologije i povijesti, grad koji brine o starijima i prepoznaje potrebe najranjivijih, grad koji uvažava znanje, prepoznaje stručnost, pruža priliku mladosti i kreira pozitivu – zaključio je Grgić.

 

Bernardić: Vinko Grgić je čovjek koji je svojim znanjem i iskustvom pokazao da zna i može

Podršku Vinku Grgiću i listi broj sedam došli su dati i brojni stranački prijatelji i simpatizeri, predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić, saborski zastupnici Marta Luc Polanc, Davor Vlaović, glavna tajnica Hrvatskih laburista Stranke rada Maja Ilčić i brojni drugi.

– Drago mi je što mogu podržati Vinka Grgića, gradonačelnika Nove Gradiške, čovjeka koji je pokazao kako se može drugačije, otvoriti nova radna mjesta, osigurati novi i bolji projekti za svu djecu i ljude koje ovdje žive. Krenuti gradit bazen, ostvariti besplatni internet, subvencionirati nove parcele za ostanak mladih obitelji i što je najvažnije privući nove investitore. To je čovjek koji je svojim iskustvom i znanjem i osobnom karijerom pokazao da zna i može, da voli svoj grad Novu Gradišku. Iako je mogao ostvariti zavidnu karijeru u drugim gradovima, on je ostao u svom gradu i pokazao kako se voli svoja Nova Gradiška – rekao je predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić.

Predstavili su se i kandidati Koalicije “Mi zajedno možemo”, kandidat za župana Brodsko posavske županije Davor Vlaović i njegovi zamjenici Stribor Valenta i Milan Mateša.

 

Komentari
Prethodni članakLjiljana Lukačević i Danijel Marušić – Znanjem i srcem do pobjede (VIDEO)
Sljedeći članakDanas “Norijada” u Novoj Gradiški – program