U dvorani “Relković” novogradiškog Doma kulture svoj završni, maturalni koncert sinoć je održala mlada glazbenica iz Nove Gradiške Helena Tkalčec.

Helena Tkalčec mlada je glazbenica iz Nove Gradiške koja je svoje prve glazbene korake ostvarila u glazbeno nadarenom obiteljskom domu. Rođena je u Novoj Gradiški. Svoje glazbeno obrazovanje započela je u Osnovnoj glazbenoj školi u Novoj Gradiški kod profesorica Anamarije Oršulić i Silvije Muić-Crljenković.

Nakon toga upisuje Srednju glazbenu školu u Požegi te pohađa klavir kod prof. Emilije Navratil. Sudjelovala je na brojnim natjecanjima i smotrama kao solist i u komornom sastavu i ostvarila iznimne rezultate.Vodi župni zbor u Župi Kraljice svete Krunice u Novoj Gradiški. Vrijedna je članica Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk”.

Tiha, samozatajna, ali uvijek vedra i s osmijehom, svladavala je svoje prve glazbene korake upravo ovdje u ovoj ustanovi, Osnovnoj glazbenoj školi u Novoj Gradiški, a potom ju je put odveo na školovanje u Požegu.Ljubav prema glazbi, osnovna joj je misao i vodilja i put kojim će, vjerujemo, s uspjehom nastaviti i u svom daljnjem obrazovanju.

Na sinoćnjem su koncertu bili i članovi njene obitelji, njeni braća i sestre, svi redom, vrsni glazbenici, pjevači i plesači, došli su je podržati, ali i pomoći, pa su i oni izveli nekoliko glazbenih točaka. Braća Karlo i Lovro te sestra Amalija također su krenuli glazbenim vodama.

Brojni posjetitelji i prijatelji došli su dati podršku Heleni Tkalčec, mladoj glazbenici za koju ćemo, vjerujemo, još čuti. Želimo joj puno uspjeha i vedrine na njenom životnom putu, a lijepe čestitke i želje za uspješan nastavak njenog školovanja uputili su i njeni prijatelji, članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk”.

U ime svih njih riječi zahvale i dobrih želja uputila je predsjednica Verica Vuković:

– Od devetero djece obitelji Tkalčec, njih trenutno pet pjeva i pleše u „Trenku” i hvala im na tome. Obitelj Tkalčec puno je pomogla našoj udruzi, hvala im na tome, a Heleni želimo ostvarenje svih želja i nada – istaknula je.