S lipnjem stižu i dani u kojima će škole zatvoriti svoja vrata učenicima, učionice i hodnici utonut će u tišinu, ali će nestrpljivo čekati jesen da sve krene iz početka.

U Područnoj školi Štivica, koja djeluje u sastavu osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Staro Petrovo Selo, u srijedu, 8. lipnja, održana je završna priredba učenika od I do IV razreda. Učenici IV razreda zapravo se i rastaju od svoje škole, jer će više razrede pohađati u Starom Petrovom Selu.

U štivičkoj školi rade dvije učiteljice – Davorka Smičić i Ivana Čančar, pa je u ime obje, okupljene roditelje, mještane Štivice i djecu pozdravila učiteljica Smičić te poželjela ugodne trenutke tijekom praćenja priredbe. Počeo je lijep i raznovrstan program, a pokazali su ga učenici Ivane Čančar, a potom su se predstavili učenici Davorke Smičić, među njima i „četvrtaši“ koji se rastaju sa svojom dragom i prvom školom. Rekoše učiteljici Smičić kako im je žao što odlaze, ali će nju, najljepše dane i prve godine u školskim klupama uvijek pamtiti. Na rastanku su svoju učiteljicu i darivali, a sve posjetitelje priredbe ponudili su kolačima, keksima, grickalicama i sokovima. Na njihovim licima vidjela se i radost što se ljeto vratilo i nudi opet praznike, igre, slobodno vrijeme. Oni znaju što će, pa su to napisali i na panou u svojoj učionici: „Zadatak je stvarno lak – voli more, šume, zrak!“

Treba reći kako su priredbu, uz spomenute učiteljice, roditelje i rodbinu učenika, pratili Stanko Mikić, predsjednik Općinskog vijeća Staro Petrovo Selo, zatim štivički župnik Josip Vračarić, potom pedagoginja u OŠ Ivana Gorana Kovačića, Martina Šamal, knjižničarka, Snježana Jureković, vjeroučitelj Tomislav Ivanišević i Valentina Lulić, asistentica u nastavi.

Svi izvođači zaslužili su veliki pljesak, pa su tako za svoj trud, uvježbavanje i izvođenje programa – i nagrađeni.

Tekst i foto: Višnja Mikić

no images were found

Komentari