Što se to u vrtiću radi pokazali su polaznici starijih skupina Dječjeg vrtića Nova Gradiška na završnoj priredbi i svečanom obilježavanju Dana vrtića u dvorani Relković pred brojnim roditeljima, djedovima i bakama, braćom, sestrama, prijateljima.

Program obilježavanja Dana vrtića započeo je izložbom dječjih radova u predvorju Doma kulture te svečanim programom u Dvorani Relković.

Okupljene je pozdravila ravnateljica Vera Trobić  koja se zahvalila svim tetama, ali i cijelom osoblju vrtića. “Ove godine kroz vrtić u redovnom programu prošlo je 300 djece, a oko 400 djece kroz program predškole na području bivše općine. Jedan smo od bolje organiziranih programa predškole i za to smo dobili potvrdu iz Ministarstva. Od jeseni se nadam da ćemo raditi još bolje i kvalitetnije, te da će vrtić “Radost” biti obnovljen. Isto tako, ponovno smo obnovili i status eko škole. Motivacija je bila OŠ “Ljudevit Gaj” koja ima dijamanti status i bilo mi je bitno da imamo vertikalu, od malih nogu, preko osnovne škole do gimnazije. Djeci ne želim torbu punu petica, već torbu punu radosti, poljubaca i veselja.”, riječi su koje je ravnateljica Trobić uputila djeci i okupljenima u punoj dvorani Doma kulture.

Uz mame i tate, bake i djedove, nazočni su bili brojni uzvanici i gosti najmlađih Novogradiščana među kojima su bile zamjenica gradonačelnika Ljiljana Lukačević, direktorica TZNG Dinka Matijević, predsjednica “Društva naša djeca” Verica Lukačević.

“Ovu našu djecu ne samo da čuvaju dok mi ne možemo, nego ih i odgajau i vole.” riječi su dogradonačelnice Ljiljane Lukačević koja se zahvalila “tetama” i poželjela novoj generaciji prvašića sve najbolje.

Tradicionalna završna priredba predškolske djece iz vrtića „Maslačak“ i „Radost“ bio je oproštaj još jedne vrtićke generacije spremne da na jesen po prvi put sjedne u školske klupe.

Autor: Vanja Tutić / foto: Foto sudio Z

 

Komentari
Prethodni članakMato Modrić imenovan pouzdanikom
Sljedeći članakPriprava za Antunovo