Protekla dva dana u našemu gradu odvijala se prekrasna književno – kazališna manifestacija ”Treći Let S Gavrnom”. U utorak u jutarnjim je održana izložba o književno – kazališnom stvaralaštvu Mire Gavrana od prvog do trećeg ”Leta S Gavranom”, uz izložbu knjiga i plakata iz bogatog fundusa Zavičajne zbirke GKNG i samog autora. U večernjim satima održano je otvorenje manifestacije uz pretpremjeru dokumentarnog filma ”Miro Gavran” autora Zdravka Fučeka, nagrađivanog scenarista i redatelja snimljen u produkciji HRT – a. 

Promocija malog Zbornika literarnih radova ”Let S Gavranom 2017.” odabranih na natječaju za učenike viših razreda osnovnih škola Brodsko – posavske županije, na teme iz književnog stvaralaštva Mire Gavrana za djecu i mlade, održana je jučer u jutarnjim satima u odjelu za djecu GKNG. Otvorena je na najljepši mogući način uz prekrasne melodije učenika iz glazbenog odjeljka osnovne škole ”Mato Lovrak”. Književnik Mirko Ćurić, član stručne komisije izdvojio je dio koji mu je bio najzanimljiviji u Zborniku : ” Većina ljudi voli gledati stare albume, prisjećati se trenutaka iz djetinstva, a ja izbjegavam uspomene u širokom luku.” Dok, Miro Gvaran, kako tvrdi, još nije stigao pročitati Zbronik, ali pri povratku u Zagreb s velikim zadovoljstvom će to učiniti. 

U popodnevnim satima na prostoru Sportsko rekracijskog centra Ivo Petranović  svečano je otvorena “Šetnica novogradiških zanimljvosti”. U šetnjici su sudjelovali, osim ”glavnog lika” manifestacije, Mire Gavrana i supruge Mladene Gavran i predstavnici grada. Obišle su se zanimljivosti, a bio je postavljen i štand s velikom ponudom domaćih delicija, gdje su se sudionici mogli počastiti. 

Kao ”šećer na kraju” u večernjim satima, u GKNG predstavljeno je treće izdanje romana Mire Gavrana ”Nekoliko ptica i jedno nebo.” Promocija je otvorena uz prekrasan zvuk glasova zbora Aurora. Sudionici su također imali prilike pitati našega Miru Gavran što god ih je zanimalo, u vezi njegovog stvaralaštva.

Kako najbolje zaključiti ovu predivnu manifestaciju, nego sa pjesmom iz jedine zbirke pjesama Mire Gavrana, koju je autor sinoć interpretirao.

ADAM 

Bez nje je bio sam.

Bogatstvo svijeta nije imao s kime podijeliti.

Zahvaljujući njoj spoznao je ljepotu

I grijeh je dodirnuo

Na njezin poticaj.

Potkraj života

Imao je za čime žaliti,

Imao se čega sjećati.

Da je ostao sam,

Ne bi bio siguran

Ni da je živio.

 

Komentari
Prethodni članakOprez: Policija danas nadzire brzinu kretanja vozila!
Sljedeći članakREFORMAMA ISPRED OSTALIH – Primjer odgovorne lokalne samouprave Općina Rešetari