Kako se odlučiti i početi raditi za sebe i svoju obitelj, svoju životnu poduzetničku priču odlučio nam je ispričati Igor Atlagović, vlasnik Buffeta „Panorama” na Visokoj Gredi, poznatog ugostiteljskog objekta smještenog uz samu cestu prema ovom pitomom slavonskom mjestu.

Generacije Novogradiščana i „putnika namjernika” rado su navraćale u ovaj ugodan ugostiteljski objekt čiju je tradiciju odlučio nastaviti ovaj mladi ugostitelj po struci.

U timu s Igorom, kuhar je Slaven Blažić, osoba s dugogodišnjim kuharskim i kulinarskim stažem čiji su rad i jela postali sinonim dobrog i ukusnog zalogaja.

– S radom smo počeli u prosincu prošle godine i zadovoljni smo. Gosti nam dolaze, i „stari” i „novi”, navraćaju jer se zna da se na popularnoj „Gredi” uvijek može dobro pojesti.

16 godina sam radio kao konobar i odlučio početi svoju samostalnu poduzetničku priču.

Imam obitelj, troje djece, podršku svih njih i krenuo sam. Zasada su iskustva dobra, ljudi nas prepoznaju, cijene kvalitetu, domaće jelo i navraćaju. Radimo od ponedjeljka do četvrtka od 12,00 do 22,00 sata, petkom i subotom od 12,00 do 23,00 sata.

Nedjeljom, zasada, ne radimo, ali ukoliko ova naša poduzetnička priča zaživi, lako ćemo to riješiti. Volje imamo, znanja imamo, našim gostima želimo ponuditi ono najbolje i domaće, a to se danas traži. Prostor je dovoljno velik tako da možemo organizirati i manje svetkovine do 50 ljudi, poslovne ručkove, domjenke. Za sve informacije gosti nas mogu nazvati i rezervirati svoje mjesto na mobitel broj 098/9668 – 180. Sve se možemo dogovoriti, nama je najbitnije da nam gosti budu zadovoljni i da nam se vraćaju – kaže Igor Atlagović.

Na Gredi se najbolje jede

Za dobar zalogaj u „Panorami” zadužen je kuhar s dugogodišnjim iskustvom Slaven Blažić:

– Ma, što ću se ja posebno predstavljati, mene znaju brojni Novogradiščani i žitelji okolnih mjesta. Kuhar sam po struci s višegodišnjim iskustvom, radim ono što znam, što volim i u čemu uživam. Igor i ja odlučili smo započeti našu vlastitu poduzetničku priču jer mislimo da imamo potencijala i možemo. Kuhati volim, znam, a ovdje u „Panorami” gostima želimo ponuditi samo domaće. Ponuda nam se bazira, uglavnom, na ribljim specijalitetima. Kao posebnost ponude mogu istaknuti pijanog šarana, ali tu su i sva ostala jela i specijaliteti od ribe, šarana, soma, štuke,smuđa, pastrve. Tu je i neizostavni riblji paprikaš – fiš, ali i sva ostala jela po narudžbi – kaže Slaven.

Nakon završene škole, svoja prva kuharska iskustva Slaven je počeo stjecati u samostanu kod fratara i tamo mu je, kaže, bilo najbolje.

Uslijedili su poslovi i u drugim ugostiteljskim objektima, tako da su mu stečena iskustva više nego dragocjena:

– Najbolje je slušati i učiti od drugih, vrhunskih kuhara i majstora svoga posla. Od svakoga nešto naučiš, daš mu svoju, posebnu notu i s vremenom postaješ sve uspješniji. Kuharski posao nije nimalo lagan, posao je to koji je, itekako, zahtijevan, traži odricanja, brzinu i vještinu, ali zadovoljan i sit gost nam je najbolja nagrada – s osmijehom kaže Slaven.

 

 

Komentari
Prethodni članakFilip Wirth pobjednik županijskog natjecanja iz informatike
Sljedeći članakPotpisan ugovor o energetskoj obnovi zgrade novogradiškog Doma kulture