Ovogodišnje 50. jubilarne Vinkovačke jeseni okupile su veliki broj zaljubljenika u folklor. Od 09. do 20. rujna u programu Vinkovačkih jeseni održao se izuzetno veliki broj priredbi, njih preko 50. Nastupilo je oko 8500 izvođača, koji su pokazali svu tradiciju i bogatstvo naših predaka u bogatoj slavonskoj ravnici.

Svakodnevni program Vinkovačkih jeseni činile su folklorne večeri s predstavljanjem kulturno-umjetničkih društava iz cijele Hrvatske, zatim urbane večeri s nastupima nekih od najpopularnijih imena domaće pop, rock, zabavne i tamburaške glazbe, te razne popratne manifestacije koje uključuju sportske i likovne događaje namijenjene djeci i odraslima kao i sajmove starih tradicijskih običaja i zanata. U Slavonskom sokaku proizvođači su mogli na jednom mjestu izlagati svoje proizvode većem broju posjetitelja.

Novogradiški kraj predstavljalo je Kulturno umjetničko društvo “Matija Antun Relković” iz Davora, koje je nastupilo na svečanom mimohodu u nedjelju 20.rujna. Kako to Davorci obično rade, uz puno pjesme, kola i divnih nošnji.

Nakon zatvaranja, organizatori su napomenuli kako već počinju pripreme za 51. Vinkovačke jeseni, jer je to velika manifestacija kojom se žele zadovoljiti ukusi svih posjetitelja.

Komentari
Prethodni članakNositelji HDZ-ovih i SDP-ovih lista po izbornim jedinicama
Sljedeći članakKazališna predstava “260 dana” / Foto