Iako je najavljivano da će nova pedagoška godina u Dječjem vrtiću “Maslačak” početi s prvim danima rujna, to se nije dogodilo. Kako pojašnjava ravnateljica Vera Trobić, iz objektivnih razloga, trenutno su sva djeca smještena u vrtiću “Radost”, a dio ih je smješten i u Dom hrvatskih branitelja:

– Dječji vrtić “Maslačak” se obnavlja, trenutno traju radovi unutarnjeg uređenja i energetske obnove. Sredstva za unutarnje radove u vrtiću odobrena su u srpnju i počelo se raditi na vrijeme. Međutim, pojavili su se novi, nepredviđeni troškovi i radovi koje treba nužno napraviti. Prilika je da ih napravimo sada, stoga smo novu pedagošku godinu započeli svi zajedno u vrtiću “Radost”. Možda to nije ono što su neki roditelji očekivali, no vjerujem da ćemo se u najkraćem mogućem roku vratiti u vrtić “Maslačak”.

Kako se budu završavali sanitarni čvorovi koji se kompletno rekonstruiraju, tako ćemo se i vraćati. Sobe dnevnog boravka su već uređene, čim budemo mogli koristiti vodu, postepeno ćemo se i vraćati.

Pri kraju je i projekt energetske obnove Dječjeg vrtića “Maslačak”, promijenjena je kompletna stolarija, vanjska ovojnica i objekt je u fazi završnih radova. Ti nam radovi ne smetaju pri svakodnevnom radu u objektu. Što se tiče unutarnjih radova, radili smo kompletnu izmjenu vodovodnih instalacija i mreže, uređenje sanitarnih čvorova, bojanje soba za dnevni boravak, kompletna dvorana se oprema sa sportskim spravama, mijenja se parket, pločice se također mijenjaju. Na vanjskom dijelu također ćemo postaviti spravu za igranje. Očekujemo znatnu uštedu na energentima što će se sve odraziti na poboljšanje pružanja same usluge našim malim korisnicima. Želim zahvaliti svima na razumijevanju i podršci, hvala resornim ministarstvima i Gradu Nova Gradiška koji nas prati u ovom projektu i financijski i moralno. Ukupna je vrijednost radova energetske obnove na Dječjem vrtiću “Maslačak” oko dva milijuna 100 tisuća kuna, dok radovi unutarnjeg uređenja iznose oko 880.000,00 kuna. Nova pedagoška godina u našim je vrtićima uvelike počela, odvijaju se naše redovite aktivnosti i vjerujem da ćemo uskoro svi zajedno moći raditi i uživati u novoobnovljenom vrtiću “Maslačak” kao i u svim našim drugim predškolskim ustanovama– kaže Trobić.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakPolicijskim vozilom naletio na dječaka
Sljedeći članakProdajem kravu simentalku i 6 prasaca, sve informacije na telefon 374-235