Najmlađi stanovnici njemačkog grada Herzogenauracha i Nove Gradiške nastavljaju prijateljstvo koje između dva grada traje više od 35 godina. Već nekoliko puta, stanovnici Herzogenauracha pomagali su novogradiškim ustanovama, a najnovija inicijativa pokrenuta je u vrtiću, kako bi djeca u tom prijateljskom njemačkom gradu mogla bolje upoznati Hrvatsku.

Kako je nastala hvalevrijedna inicijativa, objasnio je Petar Lončar – Pekar Hetzel i katolička crkva prikupljaju novac za dobrotvorne svrhe. U cijeni kruha pekara Hetzela, koji se prodaje u više prodavaonica kruha u Herzogenaurachu, je i dio namijenjen za dobrotvorne svrhe. Zajedno s gradonačelnikom Hermanom Hackerom odlučili su da ta pomoć ove godine bude namijenjena Dječjem vrtiću u Novoj Gradiški. Novac će se prikupljati do Uskrsa, a potom će zajedno s opremom za sportsku dvoranu biti darovan dječjem vrtiću u Novoj Gradiški –

Petar je misiju njegovanja i širenja prijateljstva između dva grada i njihovih građana preuzeo od oca Marka. Petrova kćer Janina idući će tjedan posjetiti dječji vrtić u Herzogenaurachu i predati im zastavice koje su oslikala djeca iz novogradiškog vrtića i govoriti im o Hrvatskoj i Novoj Gradiški te prijateljstvu dva grada.

Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice, rekla je da su djeca u dječjem vrtiću u Novoj Gradiški zastavice oslikala motivima Nove Gradiške i Hrvatske. Zahvalila se Petru Lončaru i njegovoj obitelji, posebno ocu Marku, jer godinama podupiru prijateljske odnose između Herzogenauracha i Nove Gradiške.

Komentari
Prethodni članakPeradarska farma vrši upis za nesilice i puriće. 035/345-424, 099/215-89-99
Sljedeći članakProdajem svinje težine od 35 do 45 kg. 035/382-409