Brodsko-posavska županija raspisala je natječaj za zapošljavanje 70 osoba. Riječ je o zapošljavanju u sklopu projekta “S osmijehom u školu 4” u sklopu kojeg se putem pomoćnika u nastavi osigurava pomoć u odgojno obrazovnom programu učenicima s teškoćama u razvoju kako onima u osnovnim tako i onima u srednjim školama na području Brodsko-posavske županije.

Ove godine raspisan je javni poziv za prijem ukupno 67 pomoćnika u nastavi kao i za tri stručna komunikacijska posrednika. Za radno mjesto pomoćnika u nastavi kandidati moraju imati završenu najmanje srednju četverogodišnju školu, a uz prijavu trebaju priložiti životopis, uvjerenje o nekažnjavanju ne starije od šest mjeseci, kao i preslike dokaza o stručnoj spremi, domovine i osobne iskaznice. Oni koji maju trebaju priložiti i potvrdu ili certifikat o završenom programu edukacije za poslove pomoćnika u nastavi.

Zadaća pomoćnika u nastavi, koji budu primljeni, je pomoć u komunikacijskoj i socijalnoj uključenosti te ona u obavljanju školskih aktivnosti i zadataka te suradnja s roditeljima, učiteljima i nastavnicima kao i vršnjacima u razredu Uz to oni će učenicima pružati i pomoć u kretanju, uzimanju hrane i pića te obavljanju higijenskih potreba. riječ je o poslu od 25 sati tjedno uz djelomičnu naknadu za prijevoz, a ugovor o radu potpisuje se na određeno vrijeme u trajanju do deset mjeseci.

U sklopu istog projekta raspisan je i javni poziv za prijem tri stručna komunikacijska posrednika koji moraju imati završenu najmanje četverogodišnju srednju školu i edukaciju za stručnog komunikacijskog posrednika. I u ovom slučaju riječ je nepunom radnom vremenu od 25 sati tjedno i djelomičnu naknadu za prijevoz te će i s njima ugovor biti potpisan na određeno vrijeme u trajanju do deset mjeseci.

Zainteresirani sve detalje mogu saznati na mrežnim stranicama Brodsko-posavske županije i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, trebaju dostaviti preporučeno poštom ili osobno na adresu Brodsko-posavska županija, Upravni odjel za obrazovanje, šport i kulturu, Petra Krešimira IV br. 1, 35 000 Slavonski Brod s naznakom prijavljuju li se za pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju ili za stručnog komunikacijskog posrednika.

Komentari
Prethodni članakHvala ti za sve – Legenda Hrvatskog nogometa oprostila se od aktivnog igranja
Sljedeći članakBio je prvak Hrvatske u kartingu, a kada je počeo rat sjeo za upravljač borbenog vozila: Obilježena godišnjica smrti Antuna Martinovića Želje