U maloj gradskoj vijećnici u Novoj Gradiški upriličena je prezentacija pilot projekta rada u policijskim postajama III. kategorije, a koje je načelnicima policijskih postaja i načelnicima Općina s našeg područja predstavio načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak.

Riječ je o šestomjesečnom pilot projektu koji će se na području naše županije provoditi s početkom veljače. Kako je rekao Ante Zovak (na naslovnoj fotografiji) projektom je obuhvaćeno 107 policijskih postaja III. kategorije s područja cijele Hrvatske, dok su 4 postaje već krenule s provedbom.

Zovak ističe kako se u promjene kreće “kako bi se smanjio broj rukovoditelja, a kako bi više ljudi imali na terenu i kako bi oni brojčano i kvalitativno više na usluzi građanima”.

Razlozi uvođenja ovog pilot projekta su i ustrojavanje rada u policijskim postajama temeljem potreba sredine u kojoj ta policijska postaja djeluje, povećanje prisutnosti policijskih službenika na terenu odnosno smanjivanje administrativnog opterećenja u policijskim postajama i dr.

A kakva su iskustva onih koji su već započeli s projektom? Zovak kaže da su projekti kod njih dali već određene dobre rezultate i da to neće negativno utjecati na sigurnosne pokazatelje, naprotiv polučiti će pozitivne rezultate i ishode.

Domaćin sastanka bio je gradonačelnik Željko Bigović sa svojim zamjenicima.

“Ono što mi želimo da policajac u PP Nova Gradiška ili nekoj drugoj postaji bilo koje kategorije bude jednak policajcu u Slavonskom Brodu. To su svakako neki strahovi, ali kako je rečeno nitko neće ostati bez posla. Naravno, time će i percepcija naših građana biti sasvim pozitivna”, istaknuo je Bigović.

 

 

Komentari
Prethodni članakJakovina: “Isplata 1. dijela poticaja u roku od 15 dana”!
Sljedeći članakMinistar Jakovina posjetio Općinu Rešetari (photo)