U protekla 24 sata, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je sedam kaznenih djela. Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave, nisu evidentirane prometne nesreće. U području javnog reda i mira, evidentirana su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira.

ZAPLJENA MARIHUANE NA NOVOGRADIŠKOM PODRUČJU

U utorak (3. svibnja), u Novoj Gradiški, policijski službenici su kontrolirali 20-godišnjaka, od kojega su oduzeli 2,2 g marihuane.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem izvršena je i pretraga stana i prostorija koje koristi maloljetnik, također s područja Nove Gradiške, kojom prilikom je pronađeno oko 100 g marihuane i nekoliko digitalnih vaga za precizno mjerenje.

Policijski službenici protiv 20-godišnjaka podnose prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok protiv maloljetnika, nadležnom državnom odvjetništvu, podnose kaznenu prijavu zbog Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

ALKOHOLIZIRANI NARUŠAVALI JAVNI RED I MIR NA ŽELJEZNIČKOM KOLODVORU

Jučer, 3. svibnja, u jutarnjim satima, na području željezničkog kolodvora u Slavonskom Brodu, dvije osobe su narušavale javni red i mir. Policijski službenici su utvrdili da su 60-godišnjak i 62-godišnjak, pod vidljivim utjecajem alkohola, narušavali javni red i mir vikom, galamom i psovkama.

Policijski službenici protiv obojice podnose prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a protiv 62-godišnjaka i prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, obzirom da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti drugi identifikacijski dokument.

U NOVOJ GRADIŠKI I SLAVONSKOM BRODU DRAGOVOLJNO PREDANA UBOJITA SREDSTVA

U prethodna dva dana, dvoje građana s postajnog područja Nove Gradiške i Slavonskog Broda, odlučili su se na dragovoljnu predaju ubojitih sredstava. Savjesni građani su specijaliziranom policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu predali ukupno: jednu automatsku pušku M59/66, dvije ručne bombe (M91 i M93) te 152 komada streljiva.

Preuzeta ubojita sredstva su na siguran način preuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Napominjemo da je akcija „Manje oružja-manje tragedija“ još uvijek u tijeku, za sigurniju budućnost bez oružja, te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.

Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći, vozilom bez policijskih obilježja.

Komentari
Prethodni članakKako se nositi sa stresom: U Starom Petrovom Selu nastavljaju s radionicama projekta “Pružanje socijalnih usluga za najranjivije skupine u zajednici”
Sljedeći članakOsuđeni roditelji djevojčice Nikoll: Majka osuđena na 13 godina, otac na 7 godina