Odlična suradnja policijskih i carinskih službenika, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, jučer je rezultirala zapljenom velike količine cigareta u vrijednosti nekoliko milijuna kuna. Naime, dana 3. kolovoza, u 5.40 sati, na ulazu u Republiku Hrvatsku, između ostalih, kontroliran je teretni automobil s priključnim vozilom (nacionalnih i registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine), kojim je upravljao 39-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Policijski službenici su posumnjali da bi se među paletama deklarirane robe, mogla nalaziti i krijumčarena roba. Daljnjim zajedničkim radom i pregledom policijskih i carinskih službenika, u unutrašnjosti priključnog vozila uočena je veća količina cigareta, te je tako potvrđena sumnja policijskih službenika. Potom su službenici carine pretražili unutrašnjost priključnog vozila, kojom prilikom je pronađeno ukupno 163.900 kutija cigareta bez nadzornih markica, koje su bile skrivene na paletama između tereta. Osumnjičeni 39-godišnjak je danas (4. kolovoza) uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izbjegavanje carinskog nadzora, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom će biti predan mjerodavnom Državnom odvjetništvu na daljnje postupanje. – Izvjestio je policijski službenik za odnose s javnošću Damir Brezić.

Berislav Leko Pročelnik Područnog carinskog ureda Osijek napomenuo je da je ovo značajan rezultat ovog graničnog carinskog ureda, na području PCU-a treći po zapljenjenom broju cigareta u posljednje tri godine:

-“Cigarete su pronađene u ukupnoj količini 3.278.000 tisuća komada ukupne vrijednosti 3.198.050,00 kuna. Na predmetne cigarete bit će obračunat trošarinski dug u iznosu 3.553.355,00 kuna. U smislu obračunatog duga bit će privremeno oduzeto vozilo radi naplate istog duga u upravnom postupku. Nakon konzultacije s državnim odvjetnikom podnesena je kaznena prijava.”

-“Ovo je jedna u nizu zaplijena na ovom graničnom prijelazu, a koja je rezultirala zahvaljujući dobroj suradnji policije, carine, inspekcijskih službi kao i drugih agencija koje su angažirane na ovkavim i sličniom zadaćama. Ovo nije prvi slučaj zaplijene, ali svakako je najveći ovdje na graničnom prijelazu Stara Gradiška.” – naveo je Miroslav Matić, načelnik Postaje granične policije Stara Gradiška.

Komentari