Na čelu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Gradiška odsada će biti jedna žena, zamjenica gradonačelnika i vatrogasna časnica, naša sugrađanka Ivana Trupina.

Za predsjednicu ove stoljetne asocijacije građana i ljubitelja vatrogastva izabrana je na izvanrednoj izbornoj godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Gradiška održanoj u četvrtak, 5. rujna:

– Nastavljamo raditi sve ono dobro što se radilo, sve ono što se može promijeniti nabolje ćemo promijeniti. Želim zahvaliti svima koji su mi ukazali povjerenje, to je nastavak mog vatrogasnog puta koji je krenuo prije nekoliko godina, a sada je okrunjen ovom zaista vrijednom, najvećom funkcijom koju DVD može imati.

Velika je ovo čast i odgovornost, stati pred ljude, napraviti neke stvari da budu bolje, surađivati sa svima onima s kojima se dosad surađivalo. Nadam se da ćemo nastaviti tradiciju, na zadovoljstvo svih nas i biti bolji.

Ono što veseli u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu je sve veće zanimanje mladih za vatrogastvo. Evidentan je rad s mladima,  jedan od glavnih ciljeva vatrogastva je rad s mladima, pomlađivanje vatrogastva i njegova promocija.

Dobrovoljno vatrogastvo društvo Nova Gradiška postoji od 1871. godine i treće je društvo osnovano u Hrvatskoj. Ove godine obilježavamo 148 godina postojanja društva i uskoro ćemo obilježiti vrijednu, okruglu obljetnicu, 150 godina i to nas sve veseli.

Mislim da sam prva žena predsjednica Dobrovoljnog vatrogasnog društva, ovu su funkciju dosada, uglavnom, obnašali muškarci. Drago mi je zbog toga i zahvaljujem svima koji su mi ukazali čast i dali mi priliku da se pokažem i u ovom pogledu – kaže nova predsjednica novogradiškog Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivana Trupina.

 

Komentari
Prethodni članakDanas i sutra 26. memorijal „Hrvatski sokoli Laze” i otvorenje novobnovljenog doma u Lazama
Sljedeći članakHSS-ovci poručili Vladi: Prestanite pogodovati strancima!