Jučer je u prostorijama restorana Maksimilijan održana redovna godišnja skupština Zajednice tehničke kulture Grada Nove Gradiške. Izvješće o dosadašnjem radu i financijsko izvješće za prošlu godinu jednoglasno su usvojeni, a također i plan i program rada te financijski plan za godinu pred nama.

Zajednica tehničke kulture Grada bilježi niz aktivnosti tijekom protekle godine pod vodstvom predsjednika Velimira Vukovića. Broji ukupno 175 članova od kojih je čak 39 mladih. Najstariji član ima 86 godina dok je namlađi u dobi od 10 godina. Prema riječima predsjednika Zajednice članice udruženja su aktivne i tijekom godine javnosti su se prezentirali nizom aktivnosti, izložbi i manifestacija. Upravo zbog aktivnog rada Zajednice najveći im je problem neadekvatan prostor koji će članovi u predstojećem razdoblju pokušati sanirati ili pronaći neko drugo rješenje. Od Grada su za ovu 2017. godinu dobili financijsku podrušku za svoje planove i programe u iznosu od 70,00.00 kuna. Zbog nedavne smrti tajnika Zajednice na Skupštini je za novu tajnicu izabrana mlada članica Blanka Došlić. Također su izabrani zastupnici novogradiške Zajednice za Županijsku zajednicu tehničara te Skupštinu Hrvatske zajednice tehničara. Za zastupnika je izabran Ivan Bagarić, poznati novogradiški stomatolog i dugogodišnji član Old timer cluba “Classic ’99.” dok je za njegovog zamjenika izabran mlađi član Zajednice Ivan Mičetić.

Riječi podrške i pohvala u ime Grada Nove Gradiške iznijela je dogradonačelnica Vesna Đapić. Važno je istaknuti kako je Đapić podvukla da je financijska podrška dana u skladu s mogućnostima Grada te da će Grad vrlo rado i dalje pomagati Zajednicu.
Da su aktivnosti Zajednice proširene potvrdila je i ravnateljica Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška, Sanja Muller Zoričić, koja je prezentirala detalje o radionicama robotike za učenike svih novogradiških škola, a koje će u skoro vrijeme biti organizirane u EETŠ školi. U ime društva pedagoga TK govorio je Tihomir Batalo, ravnatelj Osnovne škole A. Stračevića iz Rešetara. Očekuje bliskiju suradnju, odnosno uključivanje pedagoga TK u Zajednicu.

Potvrdu pozitivnog poslovanja i nadzor rada zajednice obavio je Nadzorni odbor. Damir Đurasek podnio je Izvjeće iz kojeg je razvidno da negativnih primedbi nije bilo.

Komentari
Prethodni članakOtežano prometovanje na graničnom prijelazu Slavonski Brod
Sljedeći članakMUP: Oglas za prijam u državnu službu na određeno vrijeme