Na, u Slavonskom Brodu održanoj tiskovnoj konferenciji, riječi zahvale prema Vladi Republike Hrvatske i ministru zdravstva Milanu Kujundžiću nije nedostajalo. 

Konferenciju za tisak župan Brodsko posavske županije, zajedno sa svojim zamjenikom Damirom Mirkovićem, Karlom Šćukom, pročelnicom za zdravstvo, te predstavnicima Opće bolnice Nova Gradiška i bolnice Dr. Josip Benčević Slavonski Brod  sazvali su kako bi godinu završili s pozitivnim vijestima vezanim za bolnice ističe župan. Naime vijest o novih 7 milijuna kuna za bolnice Brodsko-posavske županije za čiju je dodjelu jučer u Ministarstvu zdravstva zaokružili su lijepu priču koju su u 2017. godini pisale ove dvije bolnice. 

Prema riječima župana potvrda je to uspješne i kvalitetne suradnje Vlade Republike Hrvatske i njenih resornih ministarstava, posebice Ministarstvom zdravstva s Brodsko-posavskom županijom što se uvelike odrazilo na novogradišku bolnicu jer sada,  kao samostalna zdravstvena ustanova, može javljati na razne državne i europske natječaje.

Zahvalan premijeru i ministrima, ali i županu i njegovim suradnicima je i ravnatelj novogradiške opće bolnice doktor Josip Kolodziej koji je iznimno ponosan na vraćeni pravni status bolnice.

-Spajanje bolnica nama nije donijelo ništa dobro. Donijelo je nove dugove, multipliciranje dugova, pogoršavanje kvalitete zdravstvene zaštite, nezadovoljstvo i djelatnika i pacijenata. Uvidjevši sve to pokrenuli smo akciju koja je rezultirala ovim sadašnjim stanjem, odnosno odvajanjem novogradiške bolnice. – osvrnuo se doktor Kolodziej

Nakon pravnog razdvajanja bolnica, a potom i funkcionalnog spajanja istih, posao za novogradišku i brodsku bolnicu, zajedno sa njihovim ravnateljima krenuo je uzlaznom putanjom.

-U ovih nekoliko mjeseci moram reći da smo puno toga postigli. Nabavili smo opreme u vrijednosti 6 milijuna kuna, prvenstveno se radi o radiološkoj opremi, raspisan je natječaj za novi CT aparat koji završava ovih dana, u postupku je izrada dokumentacije za energetsku obnovu dijela bolnice, a do kraja sljedeće godine i cijele bolnice. U suradnji s Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu radimo projektnu dokumentaciju i ići će se u radove na izgradnji OHBP-a, tj. objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Novoj Gradiški. Odmah iza Nove godine očekujemo suglasnost ministarstva, a krenut ćemo i u izgradnju dijalize. – istaknuo je napretke ravnatelj novogradiške bolnice

Osim toga, zahvaljujući županu u županijski proračun je ušlo i sufinanciranje pedijatrijskog odjela u  novogradiškoj Općoj bolnici što će uz ostale projekte uvelike revitalizirati ovu malu, ali itekako bitnu bolnicu. 

Na konferenciji predstavnicima medija obratio se i zamjenik župana Damir Mirković koji je najavio i energetsku obnovu brodske bolnice u dvije faze koja kreće u idućoj godini, a koja će donijeti značajne uštede bolnici. Najavljen je i projekt „Razvoj zdravstvene usluge usmjerne pacijentu“ vrijedan 10 milijuna kuna od čega će 85% biti financirano iz europskih izvora. Cilj ovog projekta je unapređenje infrastrukture putem obnove i izgradnje novih zgrada, obnova domova zdravlja u Davoru, Okučanima i Starom Petrovom Selu ,te nabava opreme za koncesionare u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i domovima zdravlja. Time se planira povećati , visina zdravstvene usluge na području cijele županije, ali i smanjiti broj uputnica za specijalističke preglede.

Zaključno na konferenciji je bilo da će, zahvaljujući entuzijazmu i upornosti ravnatelja novogradiške bolnice doktora Josipa Kolodzieja, te doktora Josipa Samardžića ravnatelja brodske bolnice, ali i velikom razumijevanju i zalaganju župana Danijela Marušića, te ministra Milana Kujundžića i premijera Andreja Plenkovića, nadolazeća godina biti jednako, ako ne i više uspješna kao ova, kako za zdravstvene djelatnike, tako i za one, najbitnije, pacijente. 

no images were found

Komentari
Prethodni članakKUD “Rešetari” i gosti: Održan koncert “Rešetarima za Božić” / foto
Sljedeći članakPjevačka skupina Tkanica gostovala u Lukaču na “Koncertu božićnih pjesama”