Nova Gradiška danas je disala punim plućima, a sve zbog 21. po redu humanitarne utrke pod nazivom “Za tvoj korak tisuću naših”.

Utrka je to koju organizira Društvo “Naša djeca” Nova Gradiška u suradnji s Gradom, vrtićima i školama u cilju prikupljanja sredstava za pomoć teško oboljeloj djeci. Ove godine organizatori i sudionici akcije prikupljali su novčana sredstva za pomoć dječaku Karlu Bartoloviću iz Rešetara kojemu su zbog zdravstvenih poteškoća i radi osiguranja kvalitetnijega života potrebna određena ortopedska pomagala

Nebrojen broj koraka djece predškolske i školske dobi trčalo je po središnjem gradskom trgu kako sudjelovanjem u utrci, tako i pomaganjem pri organizaciji ili bodrenjem svojih prijatelja, te davanjem dobrovoljnih priloga.

Tradicionalno nakon uvodnih riječi predsjednice Društva “Naša djeca” Nova Gradiška Verice Lukačević krenula je utrka koja pokazuje srčanost, ne za pobjedom, nego za pomoći. U 16 kategorija trčali su novogradiški predškolci, osnovnoškolci, srednjoškolci te ostali građani voljni svojim koracima pomoći malom dječaku.

– “Humanitarna utrka je prigoda u kojoj možemo posredovati svoju plemenitost, suosjećanje, dobrotu i javno pokazati da nam je stalo do čovjeka, osobito do bolesnog djeteta. Nemjerljiva je radost svakog bolesnog djeteta kojemu su mali i veliki Novogradiščani na ovaj način pomogli nositi se sa hendikepom i osjetiti podršku sredine. Nemjerljiva je radost sudionika utrke zbog zadovoljstva da svojim trudom i tjelesnim naporom doprinose povratku nade i životne radosti u jedno dječje srce.” – predsjednica Društva Verica Lukačević.

Nakon utrke svi su hrlili na zasluženu okrjepu koju su natjecateljima osigurali volonteri Udruge. Hvale vrijedna organizacija još jednom je bila u rukama članova DND “Nova Gradiška”, a pohvale za svoj rad svakako zaslužuju i nastavnici i profesori novogradiških osnovnih i srednjih škola, te volonteri, dok najveće zasluge godinama možemo pripisati idejnom začetniku ove dva desetljeća duge manifestacije, profesoru Mladenu Šopu, te Ljubici Kovačić kao autorici slogana “Za tvoj korak tisuću naših”.

U prodaji bonova, koje je moguće kupiti do kraja mjeseca listopada, također dugi niz godina pomažu odgojiteljice novogradiških dječjih vrtića te brojni prosvjetni djelatnici. Svojim zaslugama utrci je doprinijela i Policijska postaja Nova Gradiška, čiji djelatnici su se brinuli za sigurnost naših najmlađih.

Utrka je to u kojoj nisu važni pobjednici, jer pobjednici su svi, i oni koji su ujedinili korak i oni koji će, sve do kraja listopada, kupnjom bona, pokazati veliko srce i empatiju. 

Nakon utrke uslijedila je dodjela medalja. Okićeni su i natjecatelji koji su u svojim kategorijama osvojili neko od prva tri mjesta, a to su:

VRTIĆ

Dječaci:
1. MARKO VUKŠIĆ
2. JAN DOKUZOVIĆ
3. FRANŠKVORČEVIĆ

Djevojčice:
1. BORNA RADOŠIĆ
2. LUCIJA JUGOVIĆ
3. NEA IVANIŠTEVIĆ

OSNOVNA ŠKOLA

1. RAZREDI
Dječaci:

1. EMANUEL PRPIĆ
2. MARKO ŠPEHAR
3. MARIN ŠTIVIČIĆ

Djevojčice:
1. VANJA JURČEVIĆ
2. LUCIJA KRIŽIĆ
3. LUCIJA ŠULENTIĆ

2.RAZREDI

Dječaci:
1. MATEO RADOŠIĆ
2. MARIN MOKROVIĆ
3.LUKASMARJANOVIĆ

Djevojčice:
1. KARLA BOŠNJAK
2. DORA OREŠKOVIĆ
3.EMAGREGURIĆ

3.RAZREDI

Dječaci:
1. FABIJAN KNEŽEVIĆ
2. KRISTIAN RADELIĆ
3.TOMISLAVSTIPANČEVIĆ

Djevojčice:
1. IRIS BRKANAC
2. NOLA BABIĆ
3. LUNA GELENČER

4.RAZREDI

Dječaci:
1. PATRIK BAKOVIĆ
2. MARKO PIŠKULIĆ
3.IVANSTIPANČEVIĆ

Djevojčice:
1. ENA RAPIĆ
2. MIRNA GMAJNIĆ
3. LANA JURČEVIĆ
3. ELA MARKOVIĆ

5. i 6.RAZREDI

Dječaci:
1. DOMINIK BLAŽETIĆ
2. NIKOLA LOVRIĆ
3. LUKAŠEVČIK

Djevojčice:
1. LUCIJA SAMSON
2. FRANKA TUTIĆ PETRIĆ
3.EMALASOVIĆ

7. i 8.RAZREDI

Dečki:
1. FILIP JOLIĆ
2. STJEPAN KLARIĆ
3. NIKO BABIĆ

Djevojke:
1. KORINA TUTIĆ
1. DUNJA GOLOVRŠKI
3. REA TOKIĆ

SREDNJA ŠKOLA

Dečki:
1. MATIJA POSAVEC
2. DAMJAN RAKIĆ
3. PETAR MAMIĆ

Djevojke: 
1. LEA ORŠULIĆ
2. MATEA PAVLEKA 
3. JOSIPA LOVRIĆ

GRAĐANSTVO

Muškarci: 
1. IVAN JUNAŠEVIĆ
2. SAŠA KESER
3. MIROSLAV MARKOVIĆ

Žene:
1. LARA JOSIPOVIĆ
2. LORENA JOSIPOVIĆ
3. ANITA MOKROVIĆ

 

 

Komentari
Prethodni članakIndustrijsko obrtnička škola: Iz škole na posao i još uz stipendiju od 1.200,00 kuna
Sljedeći članakPogledajte snimku jurnjave – jedan vozio 233, drugi 247 km/h