Brokula, sezonsko povrće puno vitamina C i K, željeza i kalija, visokog udjela vlakana i proteina. Ukusna i zdrava, snižava kolesterol, dobra je za zdravlje očiju, a i podiže imunitet.
Iako je najzdravije brokulu pripremati na pari, kako bi zadržala većinu vitamina i minerala, pretvorena u juhe ili umake pridobit će i one koji malo manje vole ovo zeleno povrće.
Umjesto uobičajene krem juhe od brokule, mi vam donosimo tajlandsku varijantu s kokosovim vrhnjem i curryjem.
Sastojci:
1 brokula
1 crveni luk
3 češnja češnjaka
2 dcl kokosovog vrhnja ili mlijeka
Sol
Curry
Voda
Maslinovo ulje
Priprema:
Popržite luk i češnjak na maslinovom ulju dvije do tri minute. Dodajte kokosovo vrhnje ili mlijeko, te začine pa sve dobro promiješajte. Dodajte brokulu i vodu, tek toliko da prekrije brokulu. Kuhajte oko 5,6 minuta, dok brokula ne omekša.
Ubacite u blender i izblendajte, poslužite i uživajte u fuziji egzotičnih okusa.