Nakon odličnih rezultata u Vinkovcima, sportaši Taekwondo kluba Vukovi okreću novu stranicu u klupskoj povijesti. U subotu, 9. ožujka, po prvi put su se zaputili izvan granica Republike Hrvatske, točnije u Sloveniju, 40-ak kilometara jugoistočno od Ljubljane, u Šmartno pri Litiji.

Natjecanje je bilo organizirano za sve dobne uzraste, a u konkurenciji 380 natjecatelja iz 27 klubova Hrvatske, BiH, te Slovenije, Vukovi su ostvarili sljedeće rezultate:
Martina Rakitić, kadetkinje, -33 kg – ZLATO
Lora Đurić, mlađe kadetkinje, -30 kg – BRONCA
Juraj Juranović, kick (neslužbena disciplina) – SREBRO

Od Vukova, još su nastupili i Nikola i Eugen Juranović.

Martina Rakitić odradila je dvije odlične borbe, prvu polufinalnu protiv Lore Miličević (Cro Star, Mostar) i finalnu protiv Ane Kobali (Zaprešić), dvije jako “tvrde” i oprezne protivnice, o čemu svjedoče i rezultati (7-6 i 8-7). Martina je nadmudrila svojom smirenošću i odličnom taktikom te postigla odličan rezultat koji joj može biti samo poticaj za predstojeće kadetsko prvenstvo u Varaždinu.

Unatoč odličnom radu na treningu i svojim predispozicijama, Lora Đurić nije pokazala ono najbolje što može. Iako je imala višlju i nešto iskusniju protivnicu, a vjerovatno je i trema učinila svoje, trener Damir Javorović smatra da je mogla i trebala više.

U neslužbenoj disciplini KICK (cilj je zadati što više udaraca u zadanom vremenu), nastupio je najmlađi natjecatelj Vukova Juraj Juranović. Odličan rezultat bio je dovoljan za drugo mjesto i srebrenu medalju.

Nikola Juranović nastupao je u nezahvalnoj kategoriji mlađih kadeta do 36 kg, u izrazito jakoj i brojnoj konkurenciji. Borba je bila odlična i neizvjesna do samog kraja, no nažalost presudio je jedan udarac iz okreta 15 sekundi prije kraja i, unatoč želji i stalnim napadima, Nikola nije uspio sustići prednost. Čelnici kluba zadovoljni su viđenim i veseli ih činjenica da Nikola napreduje iz borbe u borbu.

Svoj “led” u borbama probio je i Eugen Juranović. Iako je borba završila porazom i uz veliku tremu prije same borbe, koja je u drugoj rundi nestala, iz kluba su zadovoljni viđenim i odrađenim.

Članovi Taekwondo kluba Vukovi ovim se putem zahvaljuju obitelji Juranović i Rakitić na pomoći u organizaciji i prijevozu.

Autor: Zorislav Knežević/photo: Damir Javorović

Komentari
Prethodni članakProslava prijateljstva NK “Dinamo” Godinjak i legende Godinjaka Ivana Betića Ice (photo)
Sljedeći članakMilan Bitunjac još jedan kandidat za župana BPŽ (audio)