U nedjelju, 11. svibnja, održan je 2. Čigra Open, natjecanje u taekwondou koje je okupilo 600 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Srbije, Kosova, te Hrvatske. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića, Turističke zajednice grada Zagreba, kao i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Uz rukometaše hrvatskog prvaka svečanom su otvorenju prisustvovali i sudionici netom završenog Europskog prvenstva u taekwondou i osvajači najsjajnijih odličja Mateja Kunović, Marina Sumić i Filip Grgić, a našao se tu i ovogodišnji prvak Hrvatske u ronjenju na dah Goran Čolak. Uvodnim govorom 5. Čigra Limač Kup otvorio je pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta, te legenda hrvatske košarke Petar Skansi.

– Velika mi je čast da ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pozdravim ovu divnu djecu koja se bave taekwondom. Ne znam jeste li znali za ovaj podatak, ali upravo je taekwondo nakon nogometa najzastupljeniji kod djece predškolske i školske dobi. Ja vas ovim putem sve srdačno pozdravljam, želim vam u prvom redu puno zdravlja i sportskih uspjeha i neka bolji pobjedi – poručio je na otvorenju 5. Čigra Limač Kupa pomoćnik ministra Znanosti, obrazovanja i sporta Petar Skansi.

 

Novu Gradišku predstavljali su Vukovi:

1. Nikol Čurčić – male školarke do 24 kg – ZLATO.

2. Mihael Glavaš – kadeti do 57 kg – SREBRO.

3. Juraj Juranović – mali školarci do 20 kg – BRONCA.

4. Niko Matokić – mali školarci do 21 kg – BRONCA.

 

Bez plasmana ovaj put ostali su braća Eugen i Nikla Juranović. Posebno se istakla Nikol Čurčić koja je do zlatne medalje došla pobjedama u tri borbe ukupnim omjerom bodova 44:13.

 

Foto: iz arhive – Nikol Čurčić na pobjedničkom postolju

Autor: radiong.hr

Komentari
Prethodni članakKlapa Godimenti i Berny pregledani 100 000 puta!
Sljedeći članakI Novogradiščani na Danima Slavonije na Malom Lošinju (photo)