Vrijedna donacija vatrogasne opreme iz programa pomoći Vlade austrijske savezne pokrajine Tirol za gradove i općine na području Brodsko – posavske županije stigla je 02. listopada 2020. u Vukovar, odakle je pomoću dva kombi vozila, jedno od strane JVP Nova Gradiška, a drugo od strane DVD-a Garčin prevezena u Slavonski Brod. Dana 09.listopada 2020. ista oprema je razvrstana i raspodijeljena krajnjim korisnicima.

Kako smo doznali od Tomislava Orlovca, pomoćnika županijskog vatrogasnog zapovjednika Brodsko – posavske županije, zamjenika zapovjednika JVP Nova Gradiška i zapovjednika VZG Nova Gradiška, za raspodjelu pomoći što dolazi od Vlade austrijske savezne pokrajine Tirol, ovaj put je stiglo za Javnu vatrogasnu postrojbu Nova Gradiška sveukupno: 1 komplet pneumatske opreme (komplet u ovom slučaju sačinjava: 4 visokotlačna jastuka, 1 redukcijski ventil, 1 kontrolna jedinica, 2 kom. cijevi za zrak i 1 nepovratni ventil), 1 tekstilna nosila i ostala oprema koju je u ovom slučaju zadužila JVP Nova Gradiška.

Ostala oprema:

1. Vatrogasne čizme – 5 pari
2. Interventne kacige Rosenbauer – 4 komada
3. Aluminijska kaciga – za svečane manifestacije – 1 komad
4. Radna kapa – 2 komada
5. Radna odijela – 4 kompleta
6. Kombinezon – 1 komad
7. Interventne zaštitne jakne – 3 komada
8. Usisna košara “A” – 1 komad
9. Radne jakne – 2 komada

Navedenu ostalu opremu koju je JVP dobila kao donaciju, proslijedila je DVD-u Ljupina kojima je ova donacija uvelike pomogla oko njihovog daljnjeg rada. Predstavnike JVP Nova Gradiška u prostorima DVD-a Ljupina ugostio je predsjednik društva gospodin Zoran Gazibarić i zahvalio im se na doniranoj opremi, te naglasio kako je suradnja JVP Nova Gradiška i DVD-a Ljupina na visokoj razini.

Ovim činom uvelike je podignuta razina operativnosti vatrogasaca JVP Nova Gradiška i DVD-a Ljupina, ali i cijele Vatrogasne zajednice grada Nova Gradiška, kao i razina zaštite i sigurnosti svih mještana grada i naselja koja pripadaju gradu.

Rezultat je to odlične suradnje austrijske pokrajine Tirol i Vatrogasne zajednice Brodsko-podravske županije.

Komentari
Prethodni članak„Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“ – provedeno treće vrednovanje
Sljedeći članakJeste li spremni? Od sutra stiže DVB-T2, provjerite ima li vaš televizor oznaku