Iako ne tako davno osnovani, članovi Kulturno umjetničkog društva “Vrbje” brojnim nastupima i gostovanjima diljem zemlje sve više opravdavaju razloge svoga osnivanja i postojanja.

Društvo entuzijasta i zaljubljenika u folklor i izvornu zavičajnu baštinu osnovano je prije svega zbog njegovanja bogate folklorne baštine, ali i oživljavanja društvenog života svoga mjesta i kraja.

U svom radu nailaze na kontinuiranu potporu općine Vrbje, a prepoznatljivi su i po Smotri folklora “Rokovo u Vrbju” i svom tradicionalnom Božićnom koncertu.

Ove im je godine pripala izuzetna čast predstavljati Brodsko posavsku županiju na 21. Državnoj smotri izvornog folklora koja je protekle subote održana u Karlovcu.

– Drago mi je što je naš rad prepoznao profesor Vidoslav Bagur na manifestaciji “Brodsko kolo” i kao jedine predstavnike Brodsko posavske županije poslao na državnu smotru izvornog folklora. Iako smo relativno mlado društvo, folklorna baština se temelji na tradiciji naše izvorne družine iz Vrbja. Bilo nam je jako lijepo, vjerujemo da smo u najboljem svjetlu predstavili naš kraj i Brodsko posavsku županiju. Kritike su bile pohvalne, konstruktivne i pomoći će nam u daljnjem radu – kaže Zvonko Šantić, umjetnički voditelj KUD-a “Vrbje”.

Pred Vrbjanima je tradicionalni Božićni koncert za koji, ističe Šanitć, pripremaju novu koreografiju svatovskih običaja novogradiškog kraja.

Autor: Sanja Bukvić /photo: Zvonko Šantić

Komentari
Prethodni članakAkcija “Manje oružja – manje tragedija” i dalje aktualna
Sljedeći članakPutopisna večer s Tomislavom Perkom (photo)