Tijekom proteklog vikenda na području policijske uprave evidentirano je 21 kazneno djelo općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 17 kaznenih djela su na štetu imovine i to 10 kaznenih djela krađe, dva (2) kaznena djela teške krađe i pet (5) kaznenih djela oštećenja tuđe stvari. U području prometa dogodile su se četiri (4) prometne nesreće od kojih jedna (1) s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena i tri (3) prometne nesreće s materijalnom štetom, priopćeno je danas na redovnoj tiskovnoj konferenciji Policijske uprave brodsko posavske.

Prometna policija je u nedjelju oko 8 sati na autocesti Bregana-Lipovac kod mjesta Slobodnica za osobni automobil, švicarskih registracija izmjerila brzinu kretanja od 247 km/h. Automobilom je upravljao 32-godišnjak, državljanin Srbije, koji se kretao sjevernom kolničkom trakom autoceste od istoka u smjeru zapada. Vozač je sankcioniran sa 2500 kuna i zaštitnom mjerom zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od jednog mjeseca.

Događaji

Tijekom vikenda na području Policijske uprave brodsko-posavske pronađena su dva neeksplodirana ubojita sredstva. Radi se o topničkom zrnu, kalibra 76 mm pronađeno prilikom oranja na području Slavonskog Broda i minobacačkoj granati, kalibra 60 mm pronađenoj na području Nove Gradiške. Minsko-eksplozivna sredstva radi uništenja preuzeli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu.

Photo: ilustracija

Autor: Sanja Bukvić