U tjednu iza nas na prometnicama na području Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 28 prometnih nesreća (2 s ozlijeđenim osobama i 26 prometnih nesreća s materijalnom štetom) u kojima je 5 osoba lakše ozlijeđeno. Policijski službenici su u spomenutom vremenu, pojačano nadzirući promet, utvrdili 416 prometnih prekršaja, od kojih je 188 prekršaja nepropisnih brzina, 83 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 9 prekršaja upravljanja bez položenog vozačkog ispita, 8 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 7 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, 7 prekršaja isteka važenja prometne dozvole, 5 prekršaja nepoštivanja prednosti prolaska te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Izmjerene najveće brzine – očitana najveća koncentracija alkohola

Najveća nepropisna brzina od 206 km/h, izmjerena je dana 17. srpnja, u 13.50 sati, na autocesti A3, kod Slavonskog Broda, kojom prilikom je osobnim automobilom njemačkih registracijskih oznaka upravljao 41-godišnjak iz Slavonskog Broda. U Donjim Andrijevcima, dana 19. srpnja, oko 12 sati, 30-godišnjak je kroz naselje, upravljao osobnim automobilom (đakovačkih registracijskih oznaka), krećući se brzinom od 102 km/h. Najveća koncentracija alkohola od 2,67 promila, očitana je u organizmu 52-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom (kutinskih registracijskih oznaka), u Malinu (14. srpnja, u 2 sata).

Policija i dalje nastavlja s pojačanim nadzorima

Policijski službenici nastavljaju i dalje s pojačanim aktivnostima usmjerenim na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, među koje spadaju: alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela te drugi prekršaji. Pritom će se koristiti maksimalan broj policijskih službenika, kao i raspoložiti uređaji i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa, kao primjerice: uređaj za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaj za nadzor brzine, testeri za droge i dr.

– Ovim putem ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život – poručuju iz Policijske uprave brodsko posavske.

Komentari
Prethodni članakLjeto uz glazbu: Svakog petka u 9 sati u Gradskom parku očekuju vas koncerti
Sljedeći članakVečeras izložba Perpetuum mobile akademskog umjetnika Luke Petrača