Da glazbenih talenata i predivnih vokala u Novoj Gradiški ne nedostaje, dobro je poznato. U nizu vokalnih skupina s novogradiškog područja, međutim, izdvaja se jedna, kako samim imenom skupine, tako i glazbenim repertoarom, ali i vokalnim i vizualnim identitetom. Riječ je o Vokalnoj skupini “Aurora” koja je od noviteta na novogradiškoj glazbenoj sceni u samo osam mjeseci rada postala prepoznatljivom i traženom pjevačkom skupinom u svome gradu. 

Vokalna skupina “Aurora” nakon konstituirajuće sjednice prošle godine, ove godine održala je svoju prvu izvještajnu godišnju skupštinu kako bi prikazala rad kroz proteklu, ali planove za tekuću godinu. Kao i svaka skupština, i ova je započela usvajanjem dnevnog reda, te biranjem radnog predsjedništva udruge koji čine Marinela Banovčić, Marijana Matošević i Irena Bilić. Dužnost zapisničara obnašat će Mirela Brlić Trnka, a zapisnike će u buduće ovjeravati Dragica Kekez i Sanja Bićanić.   

Umjetnička voditeljica Veronika Terzić podnijela je izvješće rada udruge u protekloj 2017. godini, a od brojnih nastupa, točnije njih 19, je izdvojila onaj prvi nastup na 18.međunarodnom sportskom susretu invalida “Bljesak” 2017. u Slavonskom Brodu, potom nastup na 4.Terezijanovu, zatim nastup na rođendanskoj proslavi frizerskog salona “Fancy”, nastup na manifestaciji 3. “Let sa Gavranom”, vlastita promocija na Sajmu vjenčanja, nastup na svečanoj sjednici povodom Dana grada, te nastup u emisiji Domaćeg radija (Radija Nova Gradiška). 

Na svojim nastupima Vokalna skupina “Aurora” obuhvaća repertoar pjesama raznih žanrova naglašava umjetnička voditeljica, od folklornih pjesama, crkvenih i gospel pjesama, do zabavnih pjesama. 

Nakon izvješća o radu u protekloj godini uslijedilo je financijsko izvješće, te plan i program rada udruge za 2018. godinu, u kojem je umjetnička voditeljica skupine najavila ponovno nastupanje na manifestacijama na kojima su djevojke nastupale i prošle godine, no nada se i raduje dodatnom broju poziva. Uz to, plan za ovu godinu obogatiti je i glazbeni repertoar, te osmisliti popratne koreografije.

Izvještajnoj skupštini nazočila je i počasna gošća, zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, koja je pohvalila rad ove udruge i poželjela puno uspjeha u budućem radu. 

Opuštenu godišnju skupštinu, vokalna skupina Aurora, zaokružila je u svom stilu, pjesmom.

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakHDZ – PORUKE OPTIMIZMA I NADE ZA BOLJE SUTRA”Kriza je prilika za hrabre i odvažne”
Sljedeći članakUdruga “Pozitiva”: Kad se udruže novogradiški psiholozi