Nova uprava, novi projekti, kvalitetna voda i opskrba istom bez poteškoća. Nove ideje, novi suradnici, nova ulaganja, novi uspjesi…

Unazad dvije godine sve je novo u nekadašnjoj tvrtki Slavča d.o.o, u suštini čak je i nova tvrtka pod nazivom Vodovod zapadne Slavonije – ona koja radi na tome da svi imaju kvalitetnu i nesmetanu opskrbu pitkom vodom.

Kada je već sve novo i poprilično uređeno u Vodovodu zapadne Slavonije s vremenom se osjetila potreba i za uređenjem radnoga prostora za sastanke i klijente, jer zgrada nekadašnje “Slavče” i njezine prostorije nisu bile adekvatne za rad, posebice ne za rad tvrtke koja iz dana u dan postaje prepoznatljivim brendom našega kraja.

Tako nekadašnja tvrtka “Slavča” d.o.o, sada Vodovod zapadne Slavonije nakon desetaka godina rada u staroj, vlažnoj i oronuloj zgradi u Gajevoj ulici, uredila je svoje nove prostorije na novogradiškoj Gradskoj tržnici. Čije je svečano otvorenje prostorija upriličeno danas. 

365 dana u godini bez obavijesti da voda nije za piće nekima je sasvim normalna stvar, no Novogradiščanima koji su unazad nekoliko godina doživljavali česte probleme s isporukom vode protekla godina osvježenje je u pravom smislu riječi. Svježe, čiste, pitke vode imali su naši sugrađani tijekom godine dana bez prekida i to zahvaljujući novoj upravi Vodovoda zapadne Slavonije.

Članovi uprave Vodovoda zapadne Slavonije, Matej Severović i Davor Rukavina pri samom imenovanju svojih funkcija zadali su si jasan cilj: svim korisnicima tijekom cijele godine osigurati zdravstveno ispravnu i kvalitetnu vodu za piće. Cilj postavljen – cilj ispunjen!

Zadovoljni su članovi uprave Vodovoda Zapadne Slavonije koji su istim tempom nastavili i u tekućoj 2019. godini, što su istaknuli na svečanom otvorenju novih prostorija. 

Nakon što je realizirano spajanje, tada još “Slavče”, na Regionalni vodovod Davor – Nova Gradiška, krajem 2017. godine za Novogradiščane, ali i tvrtku metaforički rečeno, stvari su krenule uzvodno, a prošla 2018. godina bila je samo početak velikih promjena i razvojnog ciklusa koji svim korisnicima koje pokriva Vodovod Zapadne Slavonije omogućava ispravnu vodu tijekom cijele godine.

Iza više od 365 dana neprekidne vodoopskrbe ispravnom vodom Novogradiščana, stoji više od 365 dana rada i truda, zalaganja i lobiranja, pisanja, provedbe i realizacije projekata djelatnika Vodovoda Zapadne Slavonije. Tijekom 2018. godine VZS, putem Europskih fondova, u suradnji s Hrvatskim vodama i jedinicama lokalne samouprave započeo je niz projekata na cjelokupnom području Vodovoda. Mnoštvo projekata privedeno je kraju, a druge se nastavilo realizirati.

Ne staje Vodovod Zapadne Slavonije samo na djelovanju vezanom uz vodoopskrbu, jest da je to primarni cilj koji se izvršava promptno, kvalitetno i u vremenskim rokovima.

Djelatnici VZS-a preselili su u novi radni prostor dostojan jednoj velikoj i uspješnoj tvrtki koja radi, gradi i napreduje u svim aspektima na području grada Nova Gradiška, ali i svih okolnih općina. 

U ime domaćina sve prisutne pozdravili su Članovi uprave VZS, Matej Severović i Davor Rukavina.

– Na današnji dan prije dvije godine, Trgovački sud donio je odluku o udruživanju dvije tvrtke, što nije bilo jednostavno. Taj put bio je mukotrpan i dug. Kroz povijest od deset godina nastojanja, lobiranja, sastanaka i dogovora, uspjeli smo u našem naumu i udružili firme. Pokazalo se kao idealno, a ono što slijedi je budućnost, koja je, vjerujem svijetla, jer smo u godinu i pol dana uspjeli ostvariti mnoštvo toga! Vodovod slavi drugi rođendan, iako je povijest daleko duža – i za jednu, ali i drugu firmu koje su se udružile – rekao je Severović

– Kada smo preuzeli, zatekli smo probleme. Probleme dvije tvrtke, ali i ”Slavče” koja je prošla kroz stečajnu nagodbu i s jako velikim dugovima. Prešli smo preko nekih povijesnih nebuloza i u konačnici krenuli prema naprijed. 2017. godina za nas je bila prekretnica i počeli smo s radom kao Vodovod. U ovaj prostor uložili smo milijun i 700 tisuća kuna. Milijun kuna su sredstva koja smo ostvarili dugoročnim kreditom, gdje nam je mjesečna otplata toga kredita mjesečno deset tisuća kuna. Te novce šparamo u režijama koje smo imali u starim prostorijama, koje su bile energetska katastrofa. 500 tisuća kuna smo prenamijenili prodajom prostora, gdje je naša prijateljska tvrtka Odlagalište d.o.o., a 200 tisuća kuna su naša sredstva koja smo iz redovnog poslovanja osigurali. Na ovih 450 kvadrata prostora smo zaista ponosni. Hvala vam svima! – zadovoljno je u uvodnom govoru rekao Davor Rukavina

Podršku Vodovodu zapadna Slavonija dao je i saborski zastupnik i nekadašnji direktor tvrtke Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o., Dražen Milinković, koji je ujedno imao utjecaja na dosadašnje djelovanje na našem području po pitanju Vodovoda.

-Prva dva uslužna područja koja će biti riješena na županijama bit će Vukovarsko-srijemska i ovaj vaš dio Brodsko-posavske. Već sada ste riješili veliki dio, a to je i izgradnja ovoga objekta. Drago mi je što smo zajedničkim snagama uspjeli sve to izboriti i stvoriti. Zahvaljujem se nadležnom Ministarstvu i Hrvatskim vodama i ljudima koji su bili uz nas i pomagali nam. Ostala je priča još završiti ta uslužna područja. Ostavio bih jednu bubu koju smo Matej i ja u periodu dok smo još rješavali istočni, zapadni i regionalni vodovod pričali da bi bilo dobro povezati cjevovodom Zapadni i Istočni vodovod onim dijelom uz autocestu pored Slavonskog Broda, tako da bi cjelokupni ovaj dio Slavonije imao dovoljno crpilišta kako bi u datim trenucima mogli jedni drugima dostavljati kvalitetnu i pitku vodu. Želim vam kao novom vodovodu i novoj upravi puno uspjeha u daljnjem radu i nadam se da ćemo i dalje surađivati-

Među ostalima, obratio se i gradonačelnik Nove Gradiške i saborski zastupnik Vinko Grgić

– Ovo useljenje poklopilo se s više stvari, a najdominantnije je to što smo ostali neovisni vodovod. Veliki je ovo događaj za naš grad, jer smo nebrojeno puta ostali uskraćeni za ono osnovno – čistu i pitku vodu. Danas Vodovod zapadne Slavonije slavimo kao neovisnu instituciju! Problemi su iza nas, zato se još jednom zahvaljujem svima koji su se izborili da budemo ovdje gdje smo danas – poručio je Grgić

Na kraju, zadovoljstvo učinjenim iskazao je i zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić

– Upravo ta partnerska priča koju gaji Vodovod Zapadna Slavonija zajedno sa Hrvatskim vodama je rezultirala da na ovom području nemamo problema sa provođenjem EU projekata i redovnih programa. Prošle smo godine imali mali zastoj, nedovoljnu komunikaciju u timu, u dva sastanka sve smo riješili. Vodovod Zapadna Slavonija je jedan od vodećih i jamči još kvalitetniju suradnju i nove projekte koji stoje pred realizacijom. Hvala Davoru na lijepim riječima da su vrata Hrvatskih voda uvijek otvorena, zato smo i osnovani, kako bi bili na usluzi našim građanima. Imate jedan dobar pristup i prepoznajete strateške ciljeve, kao i put i spremnost da budete još učinkovitiji. Vi ćete po ovome kako sada stvari stoje, ostati samostalni i taj potez prije par godina je pokazao kako ste ispred vremena, ali i da ste bili spremni na razgovor i ustupke. Velik je ovo iskorak za sve sudionike, svi ćemo od toga profitirati  – zaključio je zamjenik generalnog direktora Vukmirić

 

Komentari
Prethodni članakDodijeljena priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi
Sljedeći članakKino Nova Gradiška: Ove subote animirani film Obitelj Addams