Za povjerenika Vlade, koji će obavljati poslove iz nadležnosti Općinskog vijeća i općinskog načelnika, imenovan je šef Kluba vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini brodsko-posavskoj i poznati brodski odvjetnik, Mijo Kladarić.

GUNDINCI – Budući da nisu pihvatili predloženi proračun za 2015. godinu, hrvatska Vlada je na svojoj današnjoj sjednici donijela odluku o prestanku mandata članovima gundinačkog Općinskog vijeća, načelnika Stjepana Užarevića i njegova zamjenika Ivana Kadića.

Za povjerenika Vlade, koji će obavljati poslove iz nadležnosti Općinskog vijeća i općinskog načelnika, imenovan je šef Kluba vijećnika SDP-a u Županijskoj skupštini brodsko-posavskoj i poznati brodski odvjetnik, Mijo Kladarić, objavila je Vlada.

– Prvo moram donijeti odluku o privremenom financiranju, koja će biti bazirana na prošlogodišenjem proračunu, kako bi Općina nesmetano nastavila funkcionirati. U nastavku, sve do novih izbora, bit će rješavane tekuće obaveze. Datum izbora za općinu Gundinci, kao i za sve ostale općine i gradove u kojima nije donesen proračun za 2015. godinu, odredit će Vlada. Točan datum još nije poznat ali za pretpostaviti je kako će to biti do kraja mjeseca ožujka, ekskluzivno za ebrod, kazao je Kladarić.

Autor: Sanja Špehar

Komentari
Prethodni članakVinkovo u Starcima – Općina Staro Petrovo Selo
Sljedeći članakKružni tok grade u otežanim uvjetima