Na današnjoj, vjerojatno posljednjoj sjednici tehničke Vlade RH, između ostalog na dnevnom redu bila je i točka o razrješenju izvršnih i predstavničkih jednica lokalne samouprave u kojima nije usvojen Proračun za 2016. kao ni Odluka o privremenom financiranju.

Na prijedlog ministra Uprave Arsena Bauka pod točkom 6. usvojili su se Prijedlozi rješenja o istovremenom raspuštanju gradskih, odnosno općinskih vijeća i razrješenju gradonačelnika odnosno općinskih načelnika te njihovih zamjenika za sljedeće jedinice lokalne samouprave:

6.1.      Grada Nove Gradiške
6.2.      Grada Novalje
6.3.      Općine Murter-Kornati
6.4.      Općine Ražanac
6.5.      Općine Kolan
6.6.      Općine Kalnik
6.7.      Općine Ližnjan-Lisignano
6.8.      Općine Cestica
6.9.      Općine Matulji
6.10.    Općine Gvozd

 

Sukladno tome,  Vlada je  danas na svojoj sjednici donijela Odluku o istovremenom raspuštanju Gradskog vijeća Grada Nova Gradiška i razrješenju gradonačelnika Željka Bigovića i njegovih zamjenika Darija Bana i Ljiljane Lukačević.

Vlada RH je na zatvorenom dijelu sjednice imenovala Povjerenika za Grad Nova Gradiška Krunoslava Glavača, dipl.ing.strojarstva, koji početkom idućeg tjedna preuzima vođenje i funkcioniranje Grada sljedećih 90 dana, a ujedno   priprema predradnje za prijevremene izbore u našem Gradu.

Komentari
Prethodni članakGrad stipendira 45 učenika i studenata / Foto
Sljedeći članakPrometna nesreća na auto-cesti Bregana-Lipovac kod Okučana