Sinoć je u Pučkom otvorenom učilištu M.A.Relković svečano otvorena izložba akademske slikarice Ivane Barišić Tomšić. 

 
Ciklusom slika „Kuća u prirodi“ novogradiškoj se publici prvi put predstavila ova bjelovarska akademska slikarica. Ciklus je nastajao niz godina, a ovo je prvi put da su svi radovi iz ciklusa izloženi na jednom mjestu, čineći bitan trenutak za ciklus, za samu slikaricu kao i za posjetitelje. Na 11 platna možemo vidjeti krajolik u nastajanju kojim autorica kroz svoj umjetnički izričaj priziva društvenu interakciju i ispitivanje. Ulja na platnu, gotovo monokromatskog kolorita sa središnjom temom krajolika, funkcioniraju zasebno, ali i u skupnoj formi.

 
Autorica krajolik promatra kao motiv koji je izvan granica Bjelovara, Hrvatske, Europe…on je za nju motiv suvremen i postojan u svakom prostoru i vremenu, konstanta u njenom životu, preko njega sagleda svijet oko sebe, tragajući za svojim identitetom – naglasila je Danijela Juranović, ravnateljica POU Matija Antun Relković.

 
Svečanom otvorenju, prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, kao i Pročelnica gradskog odjela za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj. U ime grada Ivana Trupina je naglasila kako je jedan od ciljeva grada Nove Gradiške, što veći broj kulturnih događaja ovog tipa, te da će svakako i u budućnosti grad podržavati kulturne manifestacije, izložbe i događanja.

 
Posebna poslastica za sve posjetitelje izložbe je bio nastup naše poznate pjevačice Nine Kraljić, koja je istaknula da je upravo jedna od misija umjetnika jedni drugima pomagati i uveličavati ovakve događaje. Nina Kraljić, dobitnica nagrade Porin za najboljeg novog izvođača godine svojim medenim i filigranskim glasom izvela je dvije skladbe, ostavivši publiku bez daha. Povela ih je na putovanje pejzažima Ivane Barišić Tomšić, te nekom čarolijom uspjela dočarati kolorite krajolika uz auditivne te možda čak i olfaktivne te gustativne slike.

 
Čarolija slike, boje i zvuka ostat će dugo upamćena ovog lipanjskog novogradiškog predvečerja!

 

Komentari
Prethodni članakCernik: Nova pješačka staza u Rokovoj ulici
Sljedeći članakProjekcija crtanog animiranog filma: PUT NA SJEVER – Animafest