Svake godine tamburaška večer Novogradiškog glazbenog ljeta bude i najposjećenija, a tako je bilo i ove godine.

Po prvi puta nastuple su članice TS „Hrvatice“ iz Čaglina, zatim kao i svake godine lokalni tamburaški sastavi, „Skitnice“ iz Nove Kapele, „Lađari“ i „Satir“ Davora, a kao zvijezde večeri bili su tu tamburaši u „starkama“ Mejaši iz Varaždina. Prije glazbenog programa predstavnici Grada Nova Gradiška, Brodsko-posavske županije, organizatora manifestacije i brojne druge osobe iz javnog, političkog i društvenog života okupili su se na otvorenju izložbe Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ne samo s novogradiškog područja, nego i iz drugih dijelova Slavonije. Izloženi su bili razni proizvodi koji pokazuju cijelo bogatstvo Slavonije, od slavonskih reklji, zlatoveza, do rakije, kolača i drugih proizvoda. Na otvorenju su nastupili članovi pjevačke skupina Matice umirovljenika Grada Nova Gradiška, Češke besede Nove Gradiške i okolice, te Hrvatske pjevačke skupine „Slavča“.

Vratimo se „urbanim“ tamburašima iz Varaždina. Mejaši su bili na vrhuncu svog zadatka, „Zorica“ se ponavljala nekoliko puta, a iznenadili su publiku s obradama popularnim hrvatskih zabavnih pjesama, što je dodatno zagrijalo atmosferu. Od statusa umišljenih dečkića koji se furaju na tamburicu, što su pojedini mislili o njima, nakon ovog koncerta se i to promijenilo, te su svakako pozvani da češće posjećuju novogradiško područje.

Tako je završena još jedna večer 19. Novogradiškog glazbenog ljeta, dvije su još ostale, na redu je zabavna večer koja je popraćena popratnim sadržajima. Tako je jutros upriličena gljivarska izložba u organizaciji Gljivarskog društva Našice na kojoj su prezentirane brojne jestive i nejestive vrste gljive, a ove prve su zainteresirani mogli i kušati u nekoliko jela s gljivama pripremljenih samo za ovu prigodu. Ovaj prekrasan dan uljepšali su i članovi Gradske limene glazbe što je također izmamilo građane na glavno šetalište na kojem su ispijali svoju jutarnju kavu i prepričavali dojmove protekle večeri.

Na gradskoj pozornici večeras nas očekuje više zanimljivih glazbeno-plesnih sadržaja. Nastupit će članovi Plesnog studija Marine Mihelčić, mala Nika Žulj, 3. na svijetu u trbušnom plesu, a kao i svake godine Udruga „Hobotnica“ priprema dječji festival „Djeca pjevaju hitove“ na kojem sudjeluje 15-ak djece iz cijele Hrvatske. Potom na gradsku pozornicu dolazi slavonskobrodska Republika, Igor Delač i Denis Dumančić iz Letećeg odreda.

Autor: Nikola Knežević/photo: Andrej Smolić, Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakRock večer 19. NG ljeta u znaku Rolling Stonesa, Marijana Bana i Diktatora (photo)
Sljedeći članakGljivarska izložba za sve ljubitelje ovog Slavonijom bogatog proizvoda (photo)