Dana 26. ožujka 2018. godine policijski službenici Službe kriminalističke policije su dovršili kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom i 59-godišnjakinjom koje sumnjiče da su u vremenu od 01. siječnja do 30. rujna 2016. godine, kao odgovorne osobe trgovačkih društava zajedno i uz prethodni dogovor, u nakani da ostvare nepripadnu imovinsku korist, izradili te proknjižili više desetaka fiktivnih računa za različite usluge drugog trgovačkog društva na ukupni iznos veći od milijun kn, iako su znali da usluge i radovi navedeni u računima, uopće nisu izvedeni, a kasnijim nezakonitim odbijanjem pretporeza, oštetili su jedno od trgovačkih društava za više od milijun kn, kao i državni proračun RH za nekoliko stotina tisuća kn.

Protiv odgovornih osoba i trgovačkih društava slijede kaznene prijave zbog više kaznenih djela protiv gospodarstva – zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaju poreza ili carine, zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Dana 26. ožujka 2018. godine policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su dovršili kriminalističko istraživanje nad više osoba koje sumnjiče da su kao odgovorne osobe i zaposlenici, iskoristile svoj položaj i ovlasti te da su u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, u vremenu od svibnja 2014. godine do lipnja 2015. godine, primali i prisvojili uplate školarine od polaznika u iznosu od više desetaka tisuća kn.

Protiv osumnjičenih slijede kaznene prijave zbog sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te pronevjere.

Komentari
Prethodni članakGrad Nova Gradiška: Stiže nam Uskrs / foto
Sljedeći članakNK “Sloga” Nova Gradiška izborila finale kupa NSNG