Povodom obilježavanja 27. godišnjice „Sjećanja na žrtvu Vukovara“, Moto klub ”Korčula”, u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske, i ove godine organizira tradicionalnu vožnju motorima od Prevlake (13.11.2018.) do Vukovara (17.11.2018.).

Karavana od preko tri stotine motociklista na motorima iz cijele Hrvatske stigla je jučer u Novu Gradišku, na proputovanju koje je počelo u nedjelju u Smokvici na Korčuli, a preko Prevlake putuje prema Vukovaru, gdje će sudionici po  jedanaesti put odati počast žrtvama tog velikog grada u Domovinskom ratu.

Karavana se vozi u pet etapa i nosi naziv “Zajedno u ratu, zajedno u miru“ – Prevlaka – Vukovar 2018., a s obzirom na to da je novogradiški kraj dao veliki doprinos u Domovinskom ratu, karavana tradicionalno, od 2010. godine, stiže i u naš grad gdje su im domaćini članovi Moto kluba Nova Gradiška i Grad Nova Gradiška.

Idejni začetnik karavane je Đani Radovanović, predsjednik Moto kluba „Korčula“, koji i dalje s ponosom i sve brojnijom ekipom putuje do Vukovara. 

-”Ponovit ću isto što i prošle godine, vozimo zbog onih kojima je bilo teško, koji su se žrtvovali za Lijepu našu, oni su prolazili svašta tijekom Domovinskog rata, a nama je ovo najlakše što možemo. Njihova žrtva se nikada ne smije zaboraviti, a nikada ni neće”.

Motoriste su dočekali članovi Moto kluba Nova Gradiška i svi zaljubljenici u motore, dok je u ime Grada Nova Gradiška sve sudionike pozdravila predsjednica Gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas -Vujčić.

-”Ovo je izuzetna stvar koju vi radite. Drago nam je što ste svake godine gosti baš u našemu gradu, jer Grad Nova Gradiška dala je velik obol u obrani Republike Hrvatske, brojni su branitelji dali živote za slobodu države i Nove Gradiške, pretrpjeli smo mnoštvo toga, ali sada gledamo u budućnost, nadamo se da se sa zadovoljstvom zaustavljate u našem gradu i da se vidimo i sljedeće godine”. 

Motoristi su se poklonili svim hrvatskim braniteljima paljenjem svijeća i molitvom, a nakon kratke okrijepe svoj put nastavili prema Požegi. 

no images were found

Komentari
Prethodni članakPridružite se danas akciji „Palčić gore” i obojite novogradišku fontanu u ljubičasto!
Sljedeći članakHumanost na djelu: Gradski se vijećnici odrekli naknada za nastradalu obitelj Džanija