Stiglo je još jedno policijsko izvješće koje prenosimo u cijelosti: 

PROMETNI PREKRŠAJI TIJEKOM VIKENDA

Policijski službenici Postaje prometne policije su, u subotu (8. kolovoza) oko pola sata prije ponoći, utvrdili niz prometnih prekršaja koje je počinio 18-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, u ulici Svetog Antuna u Slavonskom Brodu.

Krećući se brzinom većom od dopuštene, 18-godišnji vozač nije postupio po izdanom znaku za zaustavljanje, već je nastavio kretanje vozilom ulicama Slavonskog Broda, kojom prilikom je počinio veći broj prometnih prekršaja (vožnja po nogostupu, vožnja kroz crveno svjetlo, vožnja u suprotnom smjeru, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje…) da bi se potom zaustavio u Ruščici. U svojstvu suvozača se nalazio 17-godišnjak, a koji kod sebe nije imao osobne dokumente. 18-godišnji prekršitelj je zadržan u policijskim prostorijama do završetka kriminalističkog istraživanja.

Istog dana, oko 20 sati, brodski policajci su na području Slavonskog Broda, zaustavili osobni automobil, kojim je, prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao 38-godišnjak pod utjecajem alkohola. U njegovu organizmu je utvrđena koncentracija alkohola od 2,22 promila.

U nedjelju (9. kolovoza) oko 1.30 sati, u Novoj Gradišci, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška kontrolirali su 20-godišnjaka, u čijem je organizmu utvrđena koncentracija alkohola od 1,69 promila.

Alkoholizirani vozači su dovedeni u policijske postaje, gdje su smješteni u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Protiv počinitelja prekršaja, policijski službenici podnose Prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz relevantnih Zakona.

POJAČANI NADZORI PROMETA

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu od 3. do 9. kolovoza, dogodilo se 16 prometnih nesreća (4 s ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom) u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, dok su 3 osobe lakše ozlijeđene.

I prošli tjedan, kao i prethodnih, policijski službenici su provodili kontinuirane nadzore prometa. U prošlotjednim pojačanim nadzorima, evidentirano je 318 prometnih prekršaja, od kojih je 138 prekršaja nepropisnih brzina, 59 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 6 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji (12 pretjecanje i obilaženje, 3 bez položenog vozačkog ispita i dr.). 

Jedan vozač jurio autocestom brzinom od 200 km/h, drugi kroz naselje 100 km/h, a treći upravljao s 2,35 promila alkohola u organizmu

Najveća nepropisna brzina od 20 km/h, utvrđena je dana 8. kolovoza, u 20,40 sati, na autocesti A3, kod Oriovca, kojom prilikom je osobnim automobilom njemačkih registracijskih oznaka  upravljao 42-godišnjak. Nepropisnom brzinom od 100 km/h, kroz naselje (u Slobodnici), dana 9. kolovoza, u 14 sati, kretao se 20-godišnjak upravljajući osobnim automobilom. Najveća koncentracija alkohola od 2,35 promila, očitana je u organizmu 47-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom, u Sikirevcima (3. kolovoza, oko 15.30 sati).

Pojačani nadzori i dalje u kontinuitetu

Pojačani policijski nadzori u prometu se u kontinuitetu nastavljaju s posebnim naglaskom na teže prometne prekršaje i kažnjavanje recidivista, odnosno onih koji učestalo krše prometne propise.

Policija apelira na sudionike u prometu na pojačan oprez i pridržavanje prometnih propisa.

 

Komentari