Veselo, raspjevano i s puno duha i pozitivnih vibracija bilo je sinoć na još jednom, sada već tradicionalnom Božićnom koncertu članova Kulturno umjetničkog društva „Vrbje“. Redovito je ovo godišnje okupljanje i tradicija koju njeguju već dugi niz godina kako bi zajedno, u božićnom duhu i običaje naših starih, obilježili božićne i dolazak novogodišnjih blagdana i prezentirali dio onoga što su radili tijekom godine. Na sinoćnjem cjelovečernjem koncertu članovi KUD-a „Vrbje“ predstavili su se tradicionalnim božićnim pjesmama i običajem čijala za koji ih je sjajno pripremio umjetnički voditelj i koreograf Zvonko Šantić. Po drugi puta su se predstavili i komedijom pod nazivom „Svakodnevnica u obitelji Zajebanković“ i dobro nasmijali sve nazočne. U goste su im ovoga puta stigli i njihovi prijatelji, članovi KUD-a „Vukšić“ iz Vukšića i „Lika“ iz Ličkog Osika. Red pjesme, red folklora i običaja i dobar ugođaj je postignut, duh blagdana ponovno oživljen.

Nazočne je pozdravila predsjednica Kulturno umjetničkog društva „Vrbje“ Suzana Petrović, dok je dobrodošlicu posjetiteljima u ime Općine Vrbje uputila zamjenica načelnika Barbara Jurčević. Sinoćnji Božićni koncert bio je prigoda i za zahvaliti svim onim vrijednim članovima koji su veliki dio svoga života „utkali“ u ovo društvo. Tako su priznanje za 40 godina provedenih u društvu dobili bračni par Marija i Stjepan Stipić, župnik vlč. Željko Volarić, Općina Vrbje te istaknuti članovi Željka Đurić, Marija Bivolčević i Ivana Bivolčević.

Božićni je koncert i ove godine završen tradicionalnom božićnom pjesmom „Radujte se narodi“, a nakon toga druženje je nastavljeno do duboko u noć uz Tamburaški sastav „Legato“.

 

Komentari
Prethodni članakOdržan 27. memorijal “Cvitković – Vukšić”
Sljedeći članakSvečani domjenak SDP-a: uz još više truda, odlučnim koracima naprijed