Vedri edukativni posjet učenika i učitelja OŠ “Vladimir Nazor” Adžamovci
U utorak, 3. listopada 2023., učenici razredne nastave OŠ˝Vladimir Nazor˝, Adžamovci sa svojim učiteljicama su nakon posjeta Spomen-sobi u Domu Hrvatskih branitelja Nova Gradiška posjetili Dječji odjel Gradske knjižnice Nova Gradiška. Posjet je organiziran u sklopu aktivnosti obilježavanja Dječjeg tjedna.
U knjižnici je bilo 85 učenika 1.- 4. razreda matične škole i područnih odjela iz Laza, Bodovaljaca, Gunjavaca i Drežnika s učiteljicama Martinom Kraus, Tihanom Čočić Butina, Koraljkom Šimić, Tonkom Došlić, Anitom Rostohar, Marinom Milković, Monikom Vlaović, Jelenom Bradašić i Zdravkom Špehar , vjeroučiteljem Mariom Iličićem, Nikolinom Jugović te asistenticama u nastavi Ivonom Ivanišević i Marijom Krznarić.
Toplo su ih pozdravile, čestitale Dječji tjedan i pozvale na daljnju uspješnu suradnju, posjete i radionice v.d.ravnateljice GKNG Ernestina Straga-Šašić te Marija Bradašić Mikolčević, stručnjak za razvoj obrazovnih programa Knjižnice, gradska vijećnica i nekadašnja učiteljica ove škole.
Učenike 1. i 2. razreda s važnošću i uslugama knjižnice, posebice Dječjeg odjela, ponašanjem u knjižnici, čuvanju knjiga, članarinom i jednom od tri važne ustanove kulture u našem gradu upoznala je dugogodišnja knjižničarska suradnica Mirjana Pranjić, a o brojnim radionicama, manifestacijama, kreativnom provođenju slobodnoga vremena knjižničarka Biljana Dakić.
Učenici su nakon toga uživali u razgledu zanimljivih knjiga, slikovnica, stripova i didaktičkim igračkama uz pomoć Nataše Akmačić, univ. bacc. informatol., bivše učenice njihove škole.
Učenici 3. i 4. razreda s velikim uspjehom su sudjelovali u radionici o poznatom piscu-učitelju, Mati Lovraku koju je, uz kviz osmislila i vodila naša dugogodišnja kreativna i stručna suradnica, učiteljica savjetnica Tonka Došlić, a što je bila i svojevrsna čestitka njihovim dragim i vrijednim učiteljima uz skorašnji Dan učitelja.
Čitali su ulomak iz dječjeg romana “Družba Pere Kvržice”, davali naziv svojoj “družini” i iznijeli odlične prijedloge rješenja problema u svom mjestu koji bi oni, kao družina mogli riješiti, a koje su postavili na “problemski pano”.
Također su objašnjavali mudre misli o snazi i značaju S L O G E uz pjevanje vedre i poticajne pjesme iz filma “Vlak u snijegu” (prema istoimenom romanu Mate Lovraka) sa svojim učiteljima i knjižničarkama.
Prije filma u organizaciji POU M.A.R. uz Dječji tjedan, uslijedilo je veselo fotografiranje učenika s učiteljima i knjižničarima uz obećanje za iduće posjete našoj i njihovoj knjižnici.
Tekst i fotografije: Biljana Dakić, Mirjana Pranjić, Nataša Akmačić, Tonka Došlić
Komentari
Prethodni članakEMPWR u sklopu Dječjeg tjedna donirao novčana sredstva O.Š. Ljudevit Gaj
Sljedeći članakDvoje poginulih u sudaru motocikla