Žitelji općine Staro Petrovo Selo, ali i šireg novogradiškog kraja s više sadržaja jučer su obilježili Dan općine.

15 ekipa udruga s područja staropetrovoselske općine snage je odmjerilo u kuhanju čobanca, na svoje su došli i najmlađi za koje je upriličena kazališna predstava, održan je i prvi razvojni turnir mladeži “Tiki taka kup 2021.”, a u večernjim satima uz bogatu gastro ponudu posjetitelje su zabavljali Tamburaški sastav Rubato i Slavonia band.

– Trebali smo krenuti s tradicionalnom rukometnom utakmicom između Općinskog vijeća Starog Petrovog Sela i Gradskog vijeća Grada Nove Gradiške. Ove godine zbog nesnosne vrućine, ipak smo odustali od utakmice, ali smo zato upriličili sve ove druge sadržaje. Ostali su svi ovi drugi sadržaji, stoga se, prije svega, želim zahvaliti svim udrugama s područja općine koje su sudjelovale u natjecanju u kuhanju čobanca. Također, želim se posebno zahvaliti članovima Enduro kluba Staro Petrovo Selo i Udruge Rock Starci koji su preuzeli velik dio organizacije ova dva dana i pokazali da mogu pomoći u organiziranju ovako velikih događanja.

Mislim da smo okupili dovoljan broj udruga, da ćemo imati dovoljno čobanca i za ostale goste, a drago nam je i da nas je vrijeme poslužilo da možemo održati sve sadržaje. Drago mi je da su se mještani naše općine okupili i da smo, u skladu s epidemiološkom situacijom i mjerama, ipak obilježili Dan općine.

Svečani dio obilježavanja Dana općine Staro Petrovo Selo bit će u utorak, 29. lipnja. Sve će početi svetom misom u župnoj crkvi u 9,00 sati, uslijedit će polaganje vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima. Otvorit ćemo i novouređeni Dječji vrtić „Vjeverica” Staro Petrovo Selo, a nakon toga održati svečanu sjednicu Općinskog vijeća. Iza nas su četiri godine rada, zahvaljujem ovom prigodom svim mještanima koji su mi ponovno poklonili svoje povjerenje. Rezultat izbora je, vjerujem, potvrda našeg rada u proteklom razdoblju i daje nam poticaj da nastavimo s projektima za napredak naše općine i u sljedećem programskom razdoblju – kaže načelnik Općine Staro Petrovo Selo Nikola Denis.

Ne treba posebno ni napominjati da je natjecanje u kuhanju čobanca proteklo, kao i svake godine, u najboljem redu, uz puno dobrog raspoloženja i natjecateljskog duha. Proglašene su i najbolje ekipe u kuhanju čobanca: Najbolji čobanac skuhali su članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vrbova, druga je ekipa Nogometnog kluba „Omladinac” Vrbova, dok je treće mjesto osvojila Udruga lovaca Graničar.

Sadržaji obilježavanja Dana općine Staro Petrovo Selo nastavljaju se večeras. U organizaciji Enduro kluba Staro Petrovo Selo na rukometnom stadionu nastupit će grupa „Opća opasnost”.

 

Komentari
Prethodni članakU Gradskom parku fešta: Večeras Gradska glazba i prijatelji, u nedjelju Vinyl party
Sljedeći članakPogledajte online koncert učenica flaute