Da članovi Matice hrvatskih umirovljenika grada Nova Gradiška vrijedno rade i uspješno djeluju dugi niz godina, dobro je znano. Svojim radom i aktivnostima već više od tri desetljeća ne posustaju, već, dapače, organiziraju i niz novih aktivnosti.

Broje preko 200 članova i rade u nekoliko sekcija, folklornoj, pjevačkoj, tamburaškoj, sportskoj sekciji, a imaju i sekciju plesa. A da itekako dobro rade i djeluju, pokazali su i u utorak na tradicionalnom koncertu novogradiških umirovljenika upriličenom uz Dan grada i blagdan Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije.

Na koncertu simbolično nazvanom „Festival super seniora” u dvosatnom programu koncerta pokazali su sve što sve rade i umiju i oduševili posjetitelje. U cjelovečernjem koncertu u punoj dvorani novogradiškog Doma kulture posjetiteljima su se predstavili pjevački zbor i tamburaški orkestar Udruge umirovljenika Nova Gradiška pod ravnanjem dirigentice i predsjednice udruge Julijane Žirovčić, dok je tamburaše za nastup pripremio Mirko Rauch. Nastupila je i pjevačka skupina novogradiških umirovljenika koju je za nastup pripremio folklorni pedagog Nikola Kramar te folklorna sekcija društva. Ovoga su puta umirovljenici imali i „pojačanje”, Tamburaški sastav „Tringelt”.

I ove su godine ugostili svoje drage prijatelje, članove Kulturno umjetničkog društva „Vrbje” iz Vrbja. Posjetiteljima se predstavila i plesna sekcija društva koja je izvela specifičan „Zlatni ples” na temu iz mjuzikla „New York, New York”.

Zlatni ples, radionica suvremenog plesa održavala se u Pučkom otvorenom učilištu „Matija Antun Relković“ s kojima provode ovaj projekt već treću godinu. Program „Zlatni ples” zamišljen je kao oblik rekreacije i kreativnog izražavanja za osobe treće životne dobi. Baziran je na tehnikama suvremenog plesa i prilagođen fizičkim predispozicijama polaznika.

Niz pjesama za srce i dušu, odličan folklorni program podarili su posjetiteljima domaćini i gosti, a konstantan pljesak i odobravanje publike, vjerujemo, bili im najbolja nagrada.

Dobrodošlicu je gostima i posjetiteljima uputio dopredsjednik novogradiške Matice hrvatskih umirovljenika grada Nova Gradiška Krunoslav Hoffer.

Bilo je ovo još jedno sjajno predblagdansko druženje i pravi poklon Gradu Nova Gradiška uz njegov rođendan i blagdan Župe.

Novogradiškim umirovljenicima možemo samo poželjeti puno novih aktivnosti, lijepog druženja, radosti, zajedništva, a najviše, zdravlja!

 

 

Komentari
Prethodni članakSretan rođendan Nova Gradiška!
Sljedeći članakSveti Nikola razveselio djecu u Domu kulture