Na jedinstven način Advent je jučer obilježen i u Općini Staro Petrovo Selo za što su se pobrinule vrijedne udruge s područja ove općine. Ispred župne crkve svetog Antuna Padovanskog u Starom Petrovom Selu i u Tisovcu mještani su se družili uz glazbu, kuhano vino i domaće specijalitete. Načelnik Nikola Denis:

– Ove godine u svim naselja općine Staro Petrovo Selo udruge su se udružile i preuzele organizaciju Adventa. Prošle nedjelje je bilo u Štivici, potom u Vrbovi, Komarnici, sinoć Staro Petrovo Selo, Tisovac. Želim zahvaliti svim udrugama koje su se organizirale i napravile ovakva lijepa druženja, mislim da je ovo lijep trenutak i pravi način da se obilježi ovo božićno vrijeme. Nakon svih ovih problema i nedaća s pandemijom lijepa je ovo prilika da se opustimo. Ova pjesma, druženje su nezamjenjivi.

Bogatstvo svake općine čine upravo udruge, stoga im još jednom velika hvala. Općina Staro Petrovo Selo podržava sve udruge s područja općine, one su itekako bitne, čine društveni život općine i na pravi način su pokazali sve to – kaže načelnik Denis.

Godina obilježena projektima

Kako ocjenjujem prošlu godinu?! S jedne strane izuzetno teška i stresna zbog izbora, s druge strane itekako uspješna. Nismo niti prekidali projekte, uspjeli smo ih sve „ isfinancirati”, u sljedećoj godini očekujemo još više. U sljedećoj godini nas očekuje potvrda izgradnje Vatrogasnog doma u Starom Petrovom Selu. U ovoj smo godini završili obnovu Dječjeg vrtića „Vjeverica” Staro Petrovo Selo. Mislim da su to dva velika kapitalna projekta. Još uvijek radimo na vodovodu, kanalizaciji, na aglomeraciji, mislim da smo dužni kao Općina dati to svojim mještanima. Trudimo se smišljati nove projekte, povući europska sredstva, definitivno ne prestajemo s radom.

Prošli smo tjedan uspješno završili sanaciju ceste Crnogovci – Laze, sa Županijskom upravom za ceste pregovaramo za nove projekte. Aktivno traju radovi na Društvenom domu u Godinjaku, nastavljamo s projektima za rekonstrukciju ili izgradnju ostalih domova na području općine, tako da imamo jako puno posla pred sobom.

Koristim prigodu svim žiteljima općine Staro Petrovo Selo poželjeli sretan i radostan Božić, puno zdravlja, sreće i blagostanja u novoj godini – dodaje načelnik Općine Staro Petrovo Selo Nikola Denis.

 

Komentari
Prethodni članakAdvent u Cerniku: Veselo uz TS Satir i Stanka Šarića
Sljedeći članakU Brodsko posavskoj županiji 32 novozaražene osobe