Nakon svečanog dijela obilježavanja Dana općine i blagdana svete Klare, svečanost obilježavanja ovog najznačajnijeg dana u životu svake općine nastavljena je jučer u Novoj Kapeli, brojnim sadržajima. Upriličeni su izložba vatrogasnih vozila, natjecanje konjskih zaprega, rukometni turnir dječaka i djevojčica te nogometna utakmica, održano natjecanje lovačkih udruga s područja županije čiji će sav prihod ići u humanitarne svrhe, a sve je završilo cjelovečernjim koncertom Slavonia Banda i Opće opasnosti.

Više nego zadovoljan je načelnik Općine Nova Kapela Ivan Šmit:

– Ovo je nama, zaista, veliki i veseli dan. Brojna su događanja upriličena danas, sve naše udruge su se aktivirale i svi radimo s zajedničkim ciljem kako bi našim žiteljima upriličili što ljepši Dan općine. Vrijeme nas je poslužilo i zaista smo sretni što smo i ove godine zajedno i što ćemo se proveseliti i družiti. Ovim putem želim zahvaliti svim udrugama koje su pomogle u organizaciji današnjeg dana. Kao i svake godine za blagdan svete Klare okupi se veliki broj ljudi, tako je i danas.  I danas smo okupili nekoliko tisuća ljudi i drago nam je zbog toga. Nama posebni pozivi udrugama ne trebaju, dovoljno je samo reći da imamo događanje i svi su tu. Dobra organizacija, vrijedno se pripremamo i onda nije problem u par sati održati nekoliko paralelnih događanja: od utrka konjskih zaprega gdje imamo natjecatelje iz Baranje, Županje i drugih mjesta, tu su mali nogometaši, stotinjak malih rukometaša i skoro 400 članova lovačkih udruga. Sve smo to uspjeli uklopiti i napraviti, vjerujem, odlično događanje – kaže načelnik Šmit.

Jedan od sadržaja bio je i Prvenstvo lovačkog saveza Brodsko posavske županije u kuhanju čobanca. Kako ističe predsjednik Lovačkog saveza Brodsko posavske županije Mato Grgić manifestacija se održava desetu godinu zaredom:

– Natjecanje se održava u organizaciji Lovačke udruge „Babja Gora” Nova Kapela. Organizacija je odlična, okupilo se 26 ekipa. Cilj natjecanje je promoviranje lovstva i delicija lovačke kuhinje te, naravno, druženje. I ove godine sav prihod od prodaje ići će u humanitarne svrhe – kaže Grgić.

Tko je skuhao najbolji čobanac

Prosudbena komisija odlučila je i o najboljima, a rezultati su sljedeći:

Najbolji čobanac skuhali su članovi Lovačke udruge „Fazan” Siče, drugo mjesto osvojila je Lovačka udruga iz Oriovca, treća je Lovačka udruga „Šljuka” Nova Gradiška.

Dodijeljene su i simbolične nagrade:

Nagradu za najveći broj članova osvojila je LU „Orljava” Kobaš, najveselija udruga je LU „Oriovac”, najorganiziranija udruga je LU „Podložje” Nova Gradiška, najodjevenija ekipa je LU „Vir” Velika Kopanica, ekipa s najstarijim članom je LU „Orljava” Kobaš, ekipa s najmlađim članom je LU „Babja Gora” Nova Kapela, ekipe koje u sastavu imaju lovkinju su LU „Posavina” Slavonski Brod i LU „Vir” Velika Kopanica, ekipa s najuređenijim prostorom za kuhanje je LU „Podložje” Nova Gradiška.

Zabava se nastavila do kasno u noć uz sjajne izvođače Slavonia Band” i Opću opasnost.

 

 

   

 

 

Komentari
Prethodni članakUspješno završen 2. Psunj trail
Sljedeći članakVlada RH odlučila: Besplatni udžbenici, obrok i prijevoz i u novoj školskoj godini