Usprkos kišovitom vremenu, građani su užurbano obavljali posljednje pripreme za najveći kršćanski blagdan – Uskrs. Ponuda na gradskoj tržnici bila je bogatija no inače. Kako smo doznali, najtraženiji mladi luk nestao je već u jutarnjim satima.

Ponuda je bila raznolika, od suhomesnatih i mliječnih proizvoda do voća, povrća, jaja i ukrasnih uskrsnih aranžmana. Jedna od prodavačica otkrila nam je kako će spremiti košaru s hranom za blagoslov u crkvi po dolasku s tržnice. Za svoje drage unuke, ukrasit će i uskrsna jaja. Ručak, kaže, neće stići pripremiti zbog obveza na tržnici, no zato je jučer bila obilna posna večera sa šaranom i krumpir salatom. Sutra je svakako, “kak’ pripada”, najvažniji objed.

Prodavačica je zamijetila i kako u vrijeme najvećeg kršćanskog blagdana sve manje vjernika posjećuje crkvu: “Bila sam u crkvi i na Veliki četvrtak i na Veliki petak na misi te je očito kako manje ljudi dolazi u crkvu nego nekada. Bake i stariji nekako i idu, ali mladih je najmanje”, ističe.

Autor: Zorislav Knežević

Komentari
Prethodni članakPosljednji ispraćaj malene Nore, našeg “Strašnog lava”
Sljedeći članakŽene HDZ-a dijelile uskrsna jaja (photo)